Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη…

Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη…

Όλοι και όλες έχουμε κάποτε πει μικρά αθώα ψέμματα. Ή όχι και τόσο αθώα…

alies0_425x

Πάντως όποια και αν είναι η δική σου περίπτωση, σίγουρα δεν εκτιμάς τα ψέμματα των άλλων. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που μπορούν να προδώσουν ένα ψεύτη και το πιο συνηθισμένο είναι η αποφυγή της οπτικής επαφής ή η υπερβολή της. Επειδή όμως αυτό δεν είναι πάντα πολύ ξεκάθαρο, ορίστε 9 ακόμα σημάδια ότι κάποιος είναι ανειλικρινής.

1. Χαμογελάει, αλλά ψεύτικα. Όταν χαμογελάει κάποιος ειλικρινά, τα μάτια του χαμογελούν επίσης, όταν το χαμόγελο είναι ψεύτικο, μένει μονάχα στην περιοχή του στόματος.

2. Αν κάποιος αργεί πολύ να απαντήσει στις ερωτήσεις σου, ίσως προσπαθεί να σκεφτεί μια λογική απάντηση εκείνη την ώρα. Από την άλλη αν απαντάει απίστευτα γρήγορα και μηχανικά, έχει μάλλον σκεφτεί από πριν τι θα σου απαντήσει για να μην προδοθεί.
3. Όταν κάποιος λέει ψέματα, μιλάει σε ελαφρώς πιο υψηλή συχνότητα απ’ότι συνήθως. Ακόμα μπορεί να μπερδεύει τα λόγια του, να αποφεύγει να απαντήσει ευθέως, να λέει πολλά πράγματα γρήγορα και μαζί με σκοπό να μπερδέψει.
4. Αν έχεις οπτική επαφή με αυτόν που πιστεύεις ότι σου λέει ψέμματα, παρατήρησε τις κόρες των ματιών του. Αν μεγαλώνουν τότε μη τον πιστέψεις εύκολα.