Σφαιρόπουλος: ” Σημαντικό ότι είχαμε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων”

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έμεινε πολύ ευχαριστημένος με τους παίκτες του μετά τη νίκη επί της Λιμόζ υμνώντας την αμυντική τους συμπεριφορά, ενώ επισήμανε και την πολύπλευρη συνεισφορά των Σπανούλη και Γιανγκ.

22318662419_455ea1a1d4_b

Ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε μετά τη νίκη επί της Λιμόζ:

“Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, η πρώτη στο γήπεδο μας για φέτος. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε. Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας για να μας στηρίζει.

Ξεκινήσαμε καλά, συγκεντρωμένοι. Συγκεκριμένα αμυντικά ξεκινήσαμε καλά, επιθετικά είχαμε ελεύθερα σουτ, βγάλαμε ωραίες φάσεις, πήραμε προβάδισμα, αλλά στη συνέχεια χάσαμε ελεύθερα σουτ, κάρφωμα στον αιφνιδιασμό και έτσι εκνευριστήκαμε. Επιθετικά δεν είχαμε ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο. Είναι σημαντικό ότι η άμυνα λειτουργούσε το ίδιο καλά, παρότι η επίθεση μας δεν ήταν σταθερή.

Αυτό είναι το σημαντικό ότι μας κράτησε η άμυνα. Η άμυνα ήταν εξαιρετική. Ηταν θέμα χρόνου να βρούμε ρυθμό στην επίθεση. Στο ημίχρονο ηρεμήσαμε, συζητήσαμε και έτσι αρχίσαμε να δουλεύουμε καλά στην επίθεση, καθώς μέχρι τότε θέλαμε να σκοράρουμε βιαστικά. Στο δεύτερο ηρεμήσαμε, βάλαμε εύκολα καλάθια. Βάλαμε 47 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Δεχθήκαμε 20 πόντους και επτά πόντους στην τελευταία περίοδο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για το δεύτερο ημίχρονο.

Είναι σημαντικό ότι είχαμε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, τον Σπανούλη με 10 ασίστ και τον Γιανγκ με 10 ριμπάουντ και 5 κοψίματα. Εχουμε πολυφωνία και είναι καλό ότι μπαίνουν και οι καινούργιοι παίκτες στο παιχνίδι”.