Μπαρτζώκας: «Είστε στο σάιτ της… αλήθειας, μπορείτε να αναλύσετε τα πράγματα όπως θέλετε»

Την δική του απάντηση, με το δικό του μοναδικό τρόπο, έδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο σάιτ της… αλήθειας, στη συνέντευξη τύπου αμέσως μετά το τέλος του πέμπτου τελικού της Stoiximan Basket League.

Ο «σκακιστής» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ερώτηση για την απώλεια του πρωταθλήματος: «Εγώ είμαι κακός προπονητής, εσείς είστε στο site της… αλήθειας και μπορείτε να γράψετε ό,τι θέλετε».

Από εκεί και πέρα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το χαμένο πρωτάθλημα, δηλώνοντας παράλληλα πόσο περήφανος είναι για την ομάδα του και τους παίκτες του που έκαναν όλη αυτή την προσπάθεια μέσα στη σεζόν, ενώ μίλησε και για την απουσία του Φαλ, για ακόμα μία φορά, μεταξύ άλλων, δηλώνοντας ότι ο τρίτος τελικός ήταν ο πιο σημαντικός όλων.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Θέλω να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα ήθελα να πω ότι είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Και για την προσπάθεια μας αλλά και για όσα κάναμε στο τέλος. Η απουσία του Φάληρο μας επηρέασε αμυντικά. Τα παιχνίδια πήραν μια επιθετική μορφή, όπου ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός. έτσι είναι η ζωή. Κάποιες φορές τα πράγματα είναι μαζί σου, κάποιες άλλες εναντίον. Στα 11 δεύτερα αν είχαμε μια καλύτερη επιλογή, αν έμπαινε το σουτ του Γκος πιθανότατα θα παίρναμε το πρωτάθλημα. Δεν έχω παράπονο. Θα συζητήσουμε για το πας θα εμφανιστούμε του χρόνου. Πήραμε δύο τίτλους, πήγαμε στο Final-4 και παίξαμε στα πέντε παιχνίδια των Παναθηναϊκών. Πολύ δύσκολες συνθήκες για όσα έγιναν εκτός μπάσκετ αλλά και λόγω της ζέστης. Η ποιότητα ήταν εξαιρετική.

Είναι προβοκατόρικη ερώτηση; Πάντα οι παίκτες παίζουν το παιχνίδι. Χάσαμε δύο Έλληνες παίκτες που επέλεξαν να μη μείνουν στην ομάδα. Χάσαμε πολλούς παίκτες, αλλά μείναμε ομάδα. Πήραμε δύο τίτλους, σπάσαμε την έδρα της Μπαρτσελόνα και πιθανότατα εδώ θα κερδίζαμε. Κερδίσαμε και άλλες φορές. με τις συνθήκες που τις βλέπετε όλοι. Πιθανόν να κερδίζαμε και σήμερα. αν θέλουμε να μηδενίσουμε την προσπάθεια μπορούμε να το πούμε. Κανείς δεν είναι τέλειος. Στις ομάδες αυτού του επιπέδου, είναι πολύ δύσκολα να βρεθούν παίκτες από μια τέτοια δεξαμενή μιας για να σταθούν. Με τον Φάληρο θα ήταν διαφορετική η σειρά. Πολύ σημαντικός παράγοντας στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Είχα συγκεκριμένες παίκτες στη διάθεση μου. Και είχαμε προβλήματα. Ο Μιλουτίνοφ που ήταν πολύ καλός έμεινε έξω με δύο κατάγματα. Όταν η σειρά φτάνει στα 5 ματς δε μπορεί να είναι στη σούπερ κατάσταση του. Είναι προφανές ότι ήταν κουρασμένος. Μια ανάλυση όμως που πρέπει να κάνουμε μέσα στην ομάδα μας.

Ο τρίτος τελικός ήταν ο πιο σημαντικός. Αλλά στο τέταρτο ήταν ειδικές συνθήκες. Παίξαμε με μεγάλη πίεση. Χάσαμε 13 βολές. Είναι πιο απλοϊκά τα πράγματα»