Ποια ζώδια ειναι τα πιο τεμπέλικα???

ΖΥΓΟΣ

Η άποψη του Ζυγού ως προς τις ενοχλητικές αγγαρείες είναι πως ό,τι δεν καταστρέφει άμεσα την αισθητική αρμονία στο περιβάλλον του, οπτικά, οσφρητικά κλπ., μπορεί να περιμένει. Θα πέρναγε και αιώνες, περιφρονώντας την εκκρεμότητα σαν να μην υπάρχει. Στο μεταξύ εύχεται να μπορούσε να τακτοποιηθεί από μόνη της, λες και κάποιο ανοσοποιητικό σύστημα του σύμπαντος θα την θεράπευε σαν ένα κοσμικό συνάχι.

Μερικές φορές το κόλπο πετυχαίνει, γιατί τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή, γιατί το θέμα ξεχνιέται ή γιατί κάποιος άλλος απηυδισμένος το διεκπεραιώνει. Άλλοτε πάλι τρέχει και δεν φτάνει, για να αποτρέψει την πλημμύρα από τον σωλήνα που έσταζε και τελικά έσπασε, γιατί δεν διορθώθηκε εγκαίρως.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός είναι συνήθως αγύριστο κεφάλι και αν πει «όχι» σε μια αγγαρεία, θα επιμείνει σε αυτό μέχρι τη συντέλεια του κόσμου. Δεν βρίσκει κανένα λόγο να ξοδέψει χρόνο και ενέργεια για κάτι που κατά την άποψή του είναι περιττό και δυσάρεστο.

Το καλό είναι ότι αναγνωρίζει το μερίδιο των υποχρεώσεών του και αν έχει δεσμευτεί για κάτι, θα το κάνει, και μάλιστα γρήγορα και αποτελεσματικά. Θα βγάλει το σκύλο βόλτα εφόσον είναι η σειρά του, αλλά όχι, δεν θα πάει με την καμία στο τσάι που οργανώνει η μαμά του για να τον επιδείξει στην τρίτη ξαδέλφη της, που έχει να τον δει από παιδί.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η λέξη «υποχρέωση» έχει τόση σχέση με τον Τοξότη όσο το ψάρι με το ποδήλατο. Πολύ απλά, ο μόνος τρόπος να κάνει κάτι ένας Τοξότης, είναι να μη νιώσει πως είναι υποχρεωμένος. Αυτό αφορά και στα πιο στοιχειώδη πράγματα, όπως το να φάει το φαγητό του (η μαμά του έχει περάσει πολλά…), ιδίως αν τονίσεις ότι το μαγείρεψες ειδικά γι’ αυτόν και πρέπει να αδειάσει το πιάτο για να σου δείξει ότι το εκτίμησε.

Πόσο μάλλον, λοιπόν, αν πρόκειται για κάτι αντικειμενικά σπαστικό, κάτι που η πλειοψηφία των ανθρώπων θα προτιμούσε να μην κάνει. Απλώς μη βάλεις μπροστά τη λέξη «πρέπει» και έλπιζε να μην το πάρει στραβά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η επιστήμη ακόμα δεν έχει ικανοποιητική εξήγηση για την αιτία που οι περισσότεροι Αιγόκεροι δεν αντιδρούν στη λέξη «καθήκον» με κάποια ενόχληση, όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Απλώς ο Αιγόκερως συγκεντρώνεται σε αυτό που αισθάνεται υποχρεωμένος να κάνει και το διεκπεραιώνει χωρίς πολλά-πολλά.

Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι το να βλέπει πραγματικά κάτι σαν υποχρέωση, με τα δικά του τα κριτήρια. Τα οποία κριτήρια είναι λογικά, αρκετά δίκαια και σε κάποιο βαθμό ωφελιμιστικά, καθώς όλο και κάποιο σχέδιο παίζει μέσα στο μυαλό του. Με λίγα λόγια σπάνια θα προσπαθήσει να λουφάρει. Ή θα αρνηθεί κάτι εξαρχής ή θα το κάνει σε εύλογο χρόνο και με ικανοποιητικό τρόπο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος μπορεί να δεχτεί την καταπίεση της ελευθερίας του, δηλαδή το να του επιβληθεί να κάνει κάτι, μόνο εφόσον αυτό το κάτι έχει μια χροιά ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Με άλλα λόγια, αν ξυπνήσει μέσα του ο φιλάνθρωπος, ο ακτιβιστής και ο οραματιστής ενός καλύτερου κόσμου, θα υποστεί ευκολότερα την όποια αγγαρεία.

Στην πράξη αυτό μεταφράζεται στο ότι θα κατεβάσει ευχαρίστως τα σκουπίδια που πάνε στην ανακύκλωση, αλλά όχι τόσο ευχαρίστως τα υπόλοιπα σκουπίδια, που τον εκνευρίζουν γιατί εκπροσωπούν τη σπατάλη της σύγχρονης κοινωνίας. Οπότε, θα σου πάρει μεν τα σκουπίδια, αλλά μετά θα υποστείς την ανάλυση της έμπνευσής του να εγκαταστήσεις ένα κάδο κομποστοποίησης για τις φλούδες.

ΙΧΘΕΙΣ

Γεγονός είναι ότι με τις αγγαρείες οι σχέσεις του Ιχθύ είναι ιδιαίτερα διαταραγμένες. Δηλαδή, τι πάει να πει είναι υποχρεωμένος να το κάνει; Κι αν δεν το κάνει, τι θα γίνει; Θα πάψει να γυρίζει η γη; Ε, μην τον πρήζεις λοιπόν. Τι θέλεις, να σου πει «ναι» για να τον αφήσεις ήσυχο και μετά απλώς να το αγνοήσει;

Παρεκτός κι αν πρόκειται να το κάνει για χατίρι κάποιου άλλου, για να δώσει χαρά, βοήθεια ή ανακούφιση σε κάποια ταλαιπωρημένη ύπαρξη. Α, όλα κι όλα, ο Ιχθύς είναι ο υπέρτατος ψυχοπονιάρης. Αλλά ως γνωστόν, καμιά πραγματικά καλή πράξη, σαν αυτές που του αρέσουν, δεν γίνεται μετά από καταναγκασμό.

2555_617992448254747_1883814054_n

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0