Η αμηχανία του «Μέντι»

Στο πρώτο παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακού, στο ματς του Conference League με τη Φερεντσβάρος, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο και έκανε μια βόλτα σχεδόν σε όλο το γήπεδο.

Μια συνήθεια που όπως αποκάλυψε δεν είναι πρόσφατη, αλλά ίσως αναγκαστεί να σταματήσει. Ο «Μέντι» έχει δείξει πως πρόκειται για έναν άνθρωπο ταπεινό, που δουλεύει πολύ, μια παρουσία που μοιάζει «αθόρυβη», με χαμηλούς τόνους. Και στις δηλώσεις του, ο Μεντιλίμπαρ δεν προκαλεί, κρατάει χαμηλούς τόνους, ακόμα και όταν αναφέρεται στην πίστη του ότι ο Θρύλος μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Εκεί όμως που τόνοι από τον «Μέντι» δεν μένουν χαμηλά, είναι όταν ο Ολυμπιακός πατάει το χορτάρι και παίζει τη μπάλα που θέλουν να δει ο κόσμος.

Και οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί δεν είναι αγνώμονες. Βλέπουν ότι η δουλειά που γίνεται στο Ρέντη μετουσιώνεται σε πράξη, με επικές προκρίσεις στο Conference League όπου ο Θρύλος είναι πλέον στα ημιτελικά και παράλληλα είναι «ζωντανός» στη διεκδίκηση του τίτλου.

Οι ΓΑΥΡΟΙ έκαναν το όνομα του Βάσκου σύνθημα μέσα σε μόλις δύο μήνες, δείγμα της εκτίμησης που τρέφουν στο πρόσωπό του, αλλά μπορεί να του κόψουν την καθιερωμένη βόλτα στον αγωνιστικό χώρο.

Την εξήγηση την έδωσε ο ίδιος μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ.

«Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι αμήχανα, γιατί η βόλτα που κάνω στον αγωνιστικό χώρο είναι κάτι που κάνω σε όλες τις ομάδες. Σήμερα όμως έκανα τη μισή βόλτα γιατί ένιωσα αμήχανα, ποτέ ξανά δε με έχουν αποθεώσει τόσο πολύ και δεν είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να παίρνω τόση αποθέωση και για αυτό έκοψα τη βόλτα μου στη μέση» δήλωσε ο Βάσκος Στρατηγός που συνεχίζει σεμνά και ταπεινά.

Πηγή : https://www.gavros.gr/article/podosfairo/375501-h-amhxania-toy-laquo-menti-raquo