10 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις μετά τον χωρισμό

6. Μην ξοδεύεις αλόγιστα τα χρήματά σου.
Οκ, και εμείς το κάνουμε (“ένοχες!”), αλλά όσο υπέροχο και να είναι το “shopping therapy”, δεν αποτελεί λύση. Η εμπειρία λέει πως το πιθανότερο είναι να μετανιώσεις για τις περισσότερες από τις αγορές σου εν ‘βρασμώ’ ψυχής.
7. Μη πηγαίνεις στα στέκια του πρώην σου.
Ξέρεις ότι ο πρώην φίλο σου συχνάζει σε μια συγκεκριμένη μπυραρία κάθε Πέμπτη βράδυ. Τι κάνεις; Δεν περνάς ούτε απ’έξω. Πόσο μάλλον να μπεις και μέσα. Δε θα περάσεις ούτε όμορφα και θα νιώσεις απαίσια άμα τον πετύχεις να φλερτάρει κάποια άλλη, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό.
8. Μην τρως τα συναισθήματά σου.
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να τρως υπερβολικά τις ημέρες μετά τον χωρισμό σου. Δεκτό, την ημέρα που χώρισες να καταβροχθίσεις ολόκληρο το παγωτό που βρίσκεται στη κατάψυξη σου, αλλά ως εκεί. Αρκεί να σκεφτείς πως θα νιώσεις όταν ξεπεράσεις τον χωρισμό και διαπιστώσεις ότι είσαι αρκετά κιλά πάνω από το άλλοτε βάρος σου.
9. Το αλκοόλ δεν είναι η λύση.
Η πλειοψηφία των ανθρώπων που χωρίζουν καταφεύγουν στο ποτό για να “ξεχάσουν”. Μέγα λάθος! Όχι μόνο γιατί η εικόνα μιας μεθυσμένης γυναίκας δεν είναι ακριβώς αυτό που θα έλεγες γοητευτική, αλλά και γιατί ως γνωστόν το πότο, με το που περάσει η επήρειά του σε ‘ρίχνει’ ακόμη περισσότερο ψυχολογικά.
10. Όχι στη ζωή του ερημίτη.
Mην αποξενωθείς από τους πάντες και τα πάντα. Καταλαβαίνουμε ότι έχεις πληγωθεί, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να περνάς την ημέρας σου με τις πυτζάμες και να βλέπεις τηλεόραση μέχρτελικής πτώσεως. Οι ρομαντικές ταινίες υπάγονται στην ίδια κατηγορία.Πήγαινε για φαγητό ή για καφέ με τους φίλους σου για να κρατάς το μυαλό σου απασχολημένο. Προσοχή! Μην αρχίζεις να μιλάς ώρες ατελείωτες για τον χωρισμό σου, δεν είναι ευχάριστο για κανέναν. Ούτε καν για σένα.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0