Δεν πάει ο νους σας: 4 λόγοι που προκαλούν καλοκαιρινή ακμή!

 

Δεν πάει ο νους σας: 4 λόγοι που προκαλούν καλοκαιρινή ακμή!

Διαβάστε και θα καταλάβετε…

Αγαπάμε το καλοκαίρι, τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά σίγουρα από τα χειρότερά μας είναι τα σπυράκια, πόσο μάλλον η εμφάνιση καλοκαιρινής ακμής. Κι ενώ το χειμώνα μπορούμε εντέχνως να την κρύψουμε, το καλοκαίρι το πρόβλημα είναι πιο αισθητό και έντονο.

Αν νομίζετε, όμως, πως μόνο το DNA, ο ήλιος ή το θαλασσινό νερό είναι υπεύθυνα για την εμφάνισή της, κάνετε λάθος! Δείτε άλλους 4 παράγοντες- πραγματικά δεν πάει ο νους σας- που σύμφωνα με τους δερματολόγους, μπορούν να θεωρηθούν ένοχοι…

#1. Λάθος τύπο ή καθόλου αντηλιακό

Για το καθόλου αντηλιακό, η εξήγηση είναι πασιφανής, για το λάθος τύπο αντηλιακού οι δερματολόγοι επισημαίνουν τα εξής: « Όλοι ξέρουμε το πόσο σημαντικό είναι να φοράμε αντηλιακό σε τακτική βάση, αλλά πολλές φορές τα συστατικά τους φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας. Αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη ή επιρρεπής στην ακμή, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αφενός αντηλιακά ειδικά για ακνεϊκές επιδερμίδες, αφετέρου να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε αντηλιακά με ελαιώδη- λιπαρή σύσταση.

9abada59e0fa8136fc7504a5a3106907 b76d5

#2. Ζεστό ντους

Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με ένα χαλαρωτικό, ζεστό ντουζ μετά από μια δύσκολη μέρα πόσο μάλλον μετά από μια ζεστή, καλοκαιρινή μέρα. Ωστόσο, αρκετοί δερματολόγοι τονίζουν «Το μπάνιο με ζεστό νερό ξηραίνει την επιδερμίδα- πολύ περισσότερο τώρα το καλοκαίρι- και μπορεί να επιδεινώσει την ακμή στο σώμα ή το πρόσωπό σας. Δοκιμάστε να κάνετε ντουζ σε μια δροσερή θερμοκρασία, που θα είναι πιο ήπια για το δέρμα σας.

#3. Κακή επιλογή προϊόντων

«Επίσης,» συνεχίζουν οι δερματολόγοι, «δώστε προσοχή στα προϊόντα (και τα συστατικά τους) που απλώνετε στο σώμα σας. Ορισμένα έλαια που περιέχονται στα σαμπουάν, αφρόλουτρα ακόμη και στα conditioners μπορούν να εντείνουν την εμφάνιση ακμής στο σώμα σας, μιας και φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας.Οπότε δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των σωστών προϊόντων.»

3549c2f3414283ff3166430f1d45b900 a919e

#4. Στενά ρούχα και ιδρώτας

Είναι γεγονός πως τώρα το καλοκααίρι ιδρώνουμε πολύ περισσότερο απ’ οτι το χειμώνα. Η έκκριση ιδρώτα όμως σε συνδυασμό με τα στενά ρούχα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ακμής ιδιαίτερα στην πλάτη ή στις περιοχές που τα ρούχα είναι πιο στενά. Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη πιο πολύ όταν μένουμε αρκετή ώρα ιδρωμένες.

Πηγή ; http://www.queen.gr/omorfia/diy/story/115472/den-paei-o-noys-sas-4-logoi-poy-prokaloyn-kalokairini-akmi

Share and Enjoy !

0Shares
0 0