20 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

20 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Τσέκαρε παρακάτω τα πιο χρήσιμα tips, για να μεταφέρεις το βάρος από το κεφάλι στο πορτοφόλι σου.

bigstock-Young-businessman-showing-the-30332891

Ο τρόπος που σκέφτεσαι καθορίζει και πόσα χρήματα βγάζεις στη ζωή σου. Τσέκαρε παρακάτω τα πιο χρήσιμα tips, για να μεταφέρεις το βάρος από το κεφάλι στο πορτοφόλι σου.

Ο δρόμος για να βγάλεις σοβαρά λεφτά είναι σπαρμένος με καλές και όχι και τόσο καλές προθέσεις, καθώς και με αμέτρητα tips που θα βρεις στο Ιντερνετ. Τα περισσότερα βασίζονται στην άποψη ότι «οι αυτοκρατορίες χτίστηκαν με αποταμίευση» και θα σε πάνε μέχρι ενός σημείου. Υπάρχουν, όμως, και συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν πραγματικά. «Συνήθως υποθέτουμε ότι οι ικανότητες και η προσωπική θέληση είναι αυτά που καθορίζουν πόσο επιτυχημένος θα γίνεις» λέει η Carol Dweck, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. «Πλέον, γνωρίζουμε ότι η πίστη και η σωστή ψυχολογία είναι αυτά που χρειάζεσαι περισσότερο για να πετύχεις. Ο τρόπος που ερμηνεύεις τα γεγονότα έχει τεράστια σημασία». Επομένως, αν θες να κόψεις δρόμο και να δεις τη ζωή και τη δουλειά σου με άλλο μάτι, συνέχισε να διαβάζεις.

“ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ”

01. Οσοι συμφωνούν με αυτήν την δήλωση, συνήθως έχουν μεγαλύτερο εισόδημα και κύρος, λέει ο Brad Klontz, ψυχολόγος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κάνσας. «Αυτοί αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και βρίσκουν τι πήγε στραβά. Φυσικά, δεν κατηγορούν τους άλλους για δικά τους σφάλματα» προσθέτει.

“ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ Ο,ΤΙ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ”

 02. Οι άντρες που πιστεύουν ότι οι πράξεις τους έχουν αντίκτυπο στον κόσμο, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αλλάξουν μια κατάσταση προς όφελός τους, λέει ο Klontz. «Τίποτα δεν τσαντίζει περισσότερο κάποιον που νιώθει σαν θύμα από το να του πεις ότι η στάση του καθορίζει και το εισόδημά του».

“ΤΟ’ ΧΩ”

 03. Ερευνες σε γνωστούς επιχειρηματίες δείχνουν ότι διαθέτουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, λέει ο John Nofsinger, καθηγητής οικονομικών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Ολοι έλκονται από τους άντρες με ισχυρές πεποιθήσεις, προσθέτει. Αυτοί είναι που έχουν τα κότσια να πάρουν τα απαραίτητα ρίσκα.

“ΔΕΝ ΗΡΓΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

 04. Μάθε να χάνεις με αξιοπρέπεια. Οι πιο επιτυχημένοι άντρες πρώτα συμβιβάζονται με τις ήττες τους, λέει ο Daniel Roberts, συγγραφέας του βιβλίου Zoom: Surprising Ways to Supercharge Your Career. Στη συνέχεια προχωρούν μπροστά κατεβάζοντας το κεφάλι και δουλεύοντας όσο πιο σκληρά μπορούν.

“ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ”

 05. Πολλοί άντρες έχουν μια διαμορφωμένη οπτική, λέει η Dweck. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους χαζούς δεν τα καταφέρνουν ποτέ. Η Dweck προτείνει να δουλέψεις πιο σκληρά, να κράτας το μυαλό σου ανοιχτό και να αποβάλλεις την εμμονή με το πώς φαίνονται οι πράξεις σου στους άλλους.

“ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ”

 06. Ενα από τα κλασικά λάθη των αντρών είναι να πιστεύουν ότι οι πόροι που έχουν επενδύσει κάπου καθορίζουν αν πρέπει να συνεχίσουν να το κυνηγάνε. Το ερώτημα που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι αν τα επόμενα 50 ευρώ που θα χαλάσεις θα μπορούσουν να σπαταληθούν με πιο εποικοδομητικό τρόπο.

“ΟΠΟΤΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ”

 07. Το άγχος είναι άλλο ένα από τα στοιχεία που συνδέονται με την απόκτηση πλούτου, υποστηρίζει ο Klontz. Το υγιές άγχος μπορεί να σου δώσει κίνητρο, συνεχίζει. Επίσης, οι άνθρωποι που έχουν αίσθηση του πλούτου τους παρουσιάζουν λιγότερες πιθανότητες να σπαταλήσουν τα χρήματά τους ή να τζογάρουν.

“ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ”

 08. Οι άντρες παίρνουν πολλά ρίσκα με ποσά που δεν έχουν κερδίσει οι ίδιοι (για παράδειγμα, με χρήματα από μια κληρονομιά), σύμφωνα με την επενδυτική εταιρεία Morningstar. Αντί να κάνεις επιπόλαιες κινήσεις, ξόδεψε έξυπνα, όπως ακριβώς θα έκανες και με τα χρήματα που κέρδισες με σκληρή δουλειά.

“ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΤΙ”

 09. Η επαγγελματική επιτυχία συχνά απαιτεί να καταλαβαίνεις όσους έχουν διαφορετική οπτική -είτε πρόκειται για κάποιον πελάτη είτε για έναν καινούργιο συνάδελφο- και να προσπαθείς να καταλάβεις γιατί υποστηρίζουν την άποψή τους, λέει ο Alan Gregerman, συγγραφέας του βιβλίου The Necessity of Strangers.

“Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ” 

 10. Οι περισσότερες επιχειρήσεις αποτελούνται από άτομα που βλέπουν την ίδια δουλειά με διαφορετικό μάτι. Εσύ πρέπει να γεφυρώσεις αυτά τα χάσματα, λέει ο Gregerman. Προσπάθησε να κατανοήσεις πώς λειτουργούν αυτοί οι τομείς με το να πηγαίνεις στις συναντήσεις τους και να δείχνεις ενδιαφέρον γι’ αυτό που κάνουν.

“Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ..” 

 11. Η σύγχρονη κοινωνία μας έχει κάνει λιγότερο ανεκτικούς στη νοητική καταπόνηση, λέει ο Marc Schoen, συγγραφέας του βιβλίου Your Survival Instinct is Killing you. Διαχειρίσου κάθε κατάσταση έχοντας στο μυαλό σου ότι, το να μιλάς δημοσίως για ό,τι σε ενοχλεί και να διαφωνείς, μόνο βοήθεια μπορεί να σου προσφέρει.

“ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ”

 12. Μπορείς να αλλάξεις μια δυσάρεστη εμπειρία με το να το σκέφτεσαι συνδυαστικά με κάτι ευχάριστο, λέει ο Schoen. Φέρε στο μυαλό σου ένα αγαπημένο σου τραγούδι ή μια όμορφη στιγμή που πέρασες το καλοκαίρι. «Οταν αλλάζεις το συσχετισμό, αλλάζεις και το πώς σε επηρεάζει μια εμπειρία» σου λέει ο Schoen.

“Ο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ”

 13. Οταν γίνεσαι ανταγωνιστικός με τα χρήματα, τα πράγματα μπορούν να πάνε πολύ στραβά. Αποδέξου ότι δεν μπορείς να νικήσεις τους κανόνες της αγοράς, αλλιώς θα καταλήξεις να σκέφτεσαι τα πράγματα κοντόφθαλμα, κάτι που θα μπορούσε να καταστρέψει την επαγγελματική σου πορεία.

“ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΠΡΟ” 

 14. Μια έρευνα από το Ντιουκ βρήκε ότι η συγκρατημένη αισιοδοξία σχετίζεται με το να παίρνεις τις σωστές επαγγελματικές αποφάσεις, να αποπληρώνεις τα χρέη σου και να εκτιμάς τα οικονομικά σου σε βάθος χρόνου. Επίσης, σχετίζεται με την ικανότητά σου να δουλεύεις περισσότερες ώρες.

“ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ”

 15. Τα χρήματα είναι ένα εργαλείο για να πετύχεις πολλούς από τους στόχους σου, αλλά δεν θα σου εξασφαλίσουν εξουσία, αυτοσεβασμό ή ελευθερία, σου λέει η Olivia Mellan, ψυχοθεραπεύτρια. «Τέτοιου είδους ψευδαισθήσεις ανήκουν σε αυτό που ονομάζω “οικονομικοί μύθοι”» λέει. «Μην πέφτεις στην παγίδα τους».

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ”

 16. Η εταιρεία σου χρειάζεται στελέχη που καινοτομούν, αλλά δεν θα πληροίς ποτέ τις προϋποθέσεις αν μένεις κολλημένος σε ιδέες που έχουν ξαναδοκιμαστεί, λέει ο Andrew Boynton, καθηγητής στο Boston College. Κατανόησε πώς λειτουργούν διαφορετικού τύπου επιχειρήσεις κι εφάρμοσε τις ιδέες τους στη δική σου.

“ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ”

 17. Τα επαγγελματικά προβλήματα μπορούν να σου προκαλέσουν το φόβο ότι σε κρίνουν. Κάθε δραστηριότητα, όμως, που προπονεί αυτό που ονομάζει ο Schoen «μυς της δυσφορίας» είναι καλή. Δοκίμασε να κάνεις πράγματα που απαιτούν να τα εκτελείς δημόσια (π.χ. μια ομιλία) και κάνε το ίδιο και στη δουλειά σου.

“ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ” 

 18. Περνάς αρκετό χρόνο προωθώντας την καριέρα σου; Αν δεν το κάνεις, έχεις χάσει ήδη ευκαιρίες. Κράτα ένα ημερολόγιο για να σημειώσεις τις συνήθειες που δεν σε ωφελούν σε τίποτα κι έπειτα σχεδίασε τις ημέρες σου ανάλογα με τις προτεραιότητές σου. Ετσι θα ξοδέψεις το χρόνο σου εκεί που πρέπει.

“ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΜΟΥ”

 19. Ερευνες έχουν δείξει ότι οι νέοι άντρες έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις επενδυτικές τους ικανότητες απ’ ό,τι οι μεγαλύτεροι. Τα χειρότερα αποτελέσματα έρχονται όταν παίρνεις ένα επαγγελματικό ρίσκο μόνο με βάση το ένστικτό σου. Αν κάνεις λάθος, μπορεί να καταστρέψει ό,τι έχεις χτίσει εδώ και χρόνια.

“ΞΟΔΕΥΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ”

 20. Οι έξυπνοι άντρες δεν πληρώνουν περισσότερο απ’ όσο πρέπει. Ξέρουν, όμως, και πότε μια υπηρεσία δικαιολογεί παραπάνω έξοδα. Ξόδεψε μεγάλα χρηματικά ποσά σε ό,τι σου είναι χρήσιμο στην δουλειά σου και μετά πάρε τον χρόνο για να σιγουρευτείς ότι δεν θα ξεχαστεί μετά την αγορά του.

Πηγή : http://www.menshealth.gr/best-life/