Αυτά είναι τα 10 αντικείμενα μέσα στο σπίτι σου που ξεχνάς να καθαρίσεις!

Αυτά είναι τα 10 αντικείμενα μέσα στο σπίτι σου που ξεχνάς να καθαρίσεις!

Σαββατοκύριακο: μία λέξη χιλιάδες πράγματα να κάνεις εκτός από το να ξεκουραζέσαι από το εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα και αυτό είναι οι δουλειές του σπιτιού.

Η γενική καθαριότητα που λέμε. Εντάξει, δεν την κάνεις κάθε σαββατοκύριακο, αλλά όταν την κάνεις είναι πραγματικά γενική.

Μήπως όμως δεν καθαρίζεις όλα τα αντικείμενα του σπιτιού σου σωστά και όσο συχνά χρειάζεται; Παρακάτω θα δεις 10 αντικείμενα που πρέπει να τα καθαρίζεις πιο συχνά απ’οσο νομίζεις και όχι μόνο όταν κάνεις γενική.

1. Τα πόμολα στις πόρτες σου

Κακά τα ψέματα είναι ένα από τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι σου, με τα οποία η επαφή είναι καθημερινή και συνεχόμενη. Και όπως αντιλαμβάνεσαι τα μικρόβια και τα βακτήρια είναι πολλά. Οπότε καθάριζε τα με ένα πανί και απολυμαντικό σπρέι αν όχι κάθε μέρα, κάθε δεύτερη τουλάχιστον.

2. Το μαξιλάρι σου

Γνώριζες, πως η επιφάνεια που βάζεις το κεφάλι σου όταν κοιμάσαι μπορεί να αποτελείται από χιλιάδες νεκρά ακάρεα σκόνης; Μάθε λοιπόν πως μπορείς να πλύνεις το μαξιλάρι σου στο πλυντήριο, έτσι και θα ξεφορτωθείς τα ακάρεα και θα κοιμηθείς και καλύτερα.

4eda98e04d328946a18533c16297945e

3. Το πλυντήριο

Θα πίστευες σίγουρα πως ο χώρος που πλένεις τα ρούχα σου είναι και αυτός από μόνος του καθαρός. Τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια όμως, μπορούν να δημιουργήσουν πολλά βακτήρια και μούχλα. Για να σιγουρευτείς λοιπόν, πως τα ρούχα σου παραμένουν φρέσκα και καθαρά υπάρχουν πολλές έξυπνες λύσεις καθαρισμού για τις συσκευές αυτές (μία φορά το μήνα τουλάχιστον).

4. Το χαλάκι του μπάνιου

Ενώ το χαλάκι στο μπάνιο σου είναι ένα αρκετά χρήσιμο και μαλακό μέρος, στο οποίο μπορείς να χαλαρώσεις τα πόδια σου όταν βρίσκεσαι στο μπάνιο, μπορεί παράλληλα να έχει και τα περισσότερα μικρόβια και βακτήρια. Γι’ αυτό πλύνε τα χαλάκια σου τακτικά και θυμήσου να το τρίψεις και από τις δυο πλευρές όταν το πλύνεις και άφησε το να στεγνώσει καλά.

c92ea33211f59d16a70d24e9ffb41b7e

5. Τηλεκοντρόλ

Παιδιά, επισκέπτες, κατοικίδια, δάπεδα, τραπέζια, είναι μόνο μερικά από τα πράγματα, που ααγγίζουν τα χειριστήρια της τηλεόρασης σου καθημερινά. Με όλα αυτά τα χέρια και τις επιφάνειες, με τις οποίες έρχονται σε επαφή τα τηλεκοντρόλ σου, είναι σημαντικό να τα καθαρίζεις με ένα αντιβακτηριδιακό πανάκι κάθε μέρα.

6. Το καλάθι των απλύτων

Το καλάθι των ρούχων το χρησιμοποιείς για να μεταφέρεις τόσο τα άπλυτα, όσο και τα πλυμένα ρούχα σου. Όπως καταλαβαίνεις και αυτό είναι γεμάτο μικρόβια. Ξέπλυνε το λοιπόν και καθάρισε το με ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

7. Ο σκουπιδοτενεκές σου

Είτε είναι το καλαθάκι του μπάνιου, είτε της κουζίνας είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι σου. Οπότε καταλαβαίνεις πως πρέπει να τα απολυμαίνεις τακτικά. Όχι κάθε μέρα, αλλά μία φορά στους δύο μήνες θα ήταν πολύ καλό.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0