Χωρισμός… ένας μικρός θάνατος! Tα 5 στάδια του χωρισμού!!!

Χωρισμός… ένας μικρός θάνατος! Tα 5 στάδια του χωρισμού!!!

Ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος. Αυτή είναι μία γενική παραδοχή που όλες οι γυναίκες γνωρίζουμε, εφόσον έχουμε ζήσει έστω και ένα χωρισμό.

stadia_xwrismou

Αν είχαμε ένα μαγικό ραβδί, θα θέλαμε να λήξει μία σχέση χωρίς κλάματα, πισωγυρίσματα, πόνο και θλίψη. Ει δυνατόν, θα θέλαμε να μην συμβεί καθόλου και να αποφύγουμε το δράμα. Αλλά θες δεν θες, ο χωρισμός είναι ένα κανονικό πένθος που έχει τα δικά του στάδια και καλό είναι να μην παραλείψεις κανένα. Κατ’αρχάς, αυτό που μας διαφοροποιεί από τους άντρες είναι ότι εμείς παίρνουμε πρέφα το χωρισμό πριν καν συμβεί. Το ένστικτό σου σε ενημερώνει και από εκεί κι έπειτα, είναι στο δικό σου χέρι να προσπαθήσεις αρκετά ή να το αφήσεις να έρθει καταπάνω σας. Σε κάθε περίπτωση, όποια απόφαση και να πάρεις, θα είναι η σωστή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα δυσκολευτείς και ότι δεν θα ακολουθήσεις μία περίοδος αποσταθεροποίησης.

1. Θυμός και λύπη.

Όταν κάτι είναι ‘νωπό’, τα έντονα συναισθήματα σε κατακλύζουν αναπόφευκτα. Το πρόβλημα ξεκινά όταν πας να τα κουκουλώσεις. Είναι πολύ φυσικό να νιώθεις έτσι, όποιος και αν είναι ο ‘φταίχτης’ ή ο λόγος για τον οποίο οδηγηθήκατε στο χωρισμό. Επίτρεψε στα συναισθήματά σου να εκτονωθούν, διότι αν τα αρνηθείς, θα βγουν αργότερα με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Κάπου εδώ θα χρειαστείς τους φίλους σου, αλκοόλ (πάντα με προσοχή) και κάτι να ξεσπάς (ένα σάκο του μποξ ας πούμε).

Share and Enjoy !

0Shares
0 0