Aτάκες για να χαλάσεις τη διάθεση του/της πρώην σου…

Aτάκες για να χαλάσεις τη διάθεση του/της πρώην σου…

Κάποτε σε πλήγωσε. Ήρθε η ώρα να πάρεις την εκδίκησή σου. Ποιά είναι η φράση που θα τον-την ξενερώσει ;

1eca156427374c8abf4738e42b464eef_XL

Αν είναι ΚΡΙΟΣ

Προχωράς προς το μέρος του/της πρώην, δείχνοντας ότι κάνεις απεγνωσμένη προσπάθεια να μη λυθείς στα γέλια. Τον χαιρετάς χαχανίζοντας.
Και λες: «Συγνώμη που γελάω. Όχι, δεν έχει να κάνει με εσένα. Μ’ εμένα γελάω… Χμφφ (πνιγμένο γέλιο)… Μα καλά, είχα στραβωθεί; Πώς μπόρεσα… Χαχαχα…»
Απομακρύνεσαι έχοντας πλέον ξεκαρδιστεί εντελώς. Και μην αναρωτηθείς πώς θα καταφέρεις να γελάς στα ψέματα. Με το ύφος που θα πάρει, θα γελάς και στα αλήθεια.

Αν είναι ΤΑΥΡΟΣ

Πλησιάζεις αργά και με αυτοπεποίθηση. (Φρόντισε να είσαι αρκετά στις ομορφιές σου, όχι με τίποτα φόρμες γυμναστικής και αλουσιές). Χαιρετάς και ανταλλάσσεις στα γρήγορα τα τυπικά, «Τι νέα, καλά;» χωρίς να επεκταθείς.
Και λες: «Πάντως ωραία είχαμε περάσει. Είχε πολλή πλάκα! Είναι κάτι φάσεις που θυμάμαι… Ξέρεις τώρα ποιες εννοώ, κρεβάτι κι έτσι… Και κάνω κάτι γέλια, μα κάτι γέλια…».
Σε κανέναν δεν αρέσει να μένει αξέχαστος για το κωμικό του ταλέντο… στο κρεβάτι! Για έναν Ταύρο δε, αυτό είναι σφάξιμο!

Αν είναι ΔΙΔΥΜΟΙ

Πας προς το μέρος του, κατά προτίμηση παριστάνοντας ότι μιλάς χαμηλόφωνα στο κινητό. Με χαριεντισμούς. Το κλείνεις (λέγοντας «φιλάκια») και χαιρετάς τον Δίδυμο, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα σου πιάσει το κουβεντολόι.
Και λες: «Πάντα πολυλογάς ε; Βρε παιδάκι μου, δεν θα ξεχάσω εκείνη την πάρλα σου! Η μόνη φορά που μπορούσα να ανοίξω το στόμα μου μαζί σου, ήταν για να χασμουρηθώ!».
Μεταβολή και έφυγες.

Αν είναι ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πλησιάζεις με το πιο γλυκό σου χαμόγελο. Δείχνεις ότι χάρηκες πολύ, μα πάρα πολύ. Αν έχεις την οικειότητα, αγκαλιάζεσαι και δίνεις φιλιά σταυρωτά στο μάγουλο. Τέτοια χαρά έχεις, πια.
Και λες: «Μερικές φορές νιώθω λες και είμαστε ακόμα μαζί… Όταν έχω τις μαύρες μου! Αλλά ευτυχώς, θυμάμαι πώς τα περνούσαμε και, κάνοντας τη σύγκριση, μου φεύγει αμέσως».
Μην ξεχάσεις να παρακολουθείς την αλλαγή στο ύφος του, με κάθε σου πρόταση, ενώ θα συνειδητοποιεί ακριβώς τι του είπες.

Αν είναι ΛΕΩΝ

Μπορεί να τον/την είδες με την πρώτη, αλλά παριστάνεις ότι δεν πρόσεξες τίποτα. Έχεις αφιερώσει όλη σου την προσοχή στη συνομιλία που έχεις στο κινητό, αληθινή ή φτιαχτή. Μιλάς μουρμουριστά και ναζιάρικα, με γελάκια κλπ. Προχωράς προς το μέρος του, εξακολουθώντας να μιλάς στο τηλέφωνο.
Και λες: «Α, εδώ ήσουνα τόση ώρα; Και πώς δεν σε είδα; Όλα καλά; Μπράβο, χάρηκα, άντε γεια, χαιρετισμούς στον αδελφό σου, α, αδελφή έχεις, ε ναι, εκεί…».
Όλα αυτά προφέρονται χωρίς παύσεις και αγνοώντας τις όποιες απαντήσεις σου δίνει. Μάλιστα, μιλάς επάνω στα λόγια του. Αποχωρείς, συνεχίζοντας την κουβέντα σου στο κινητό.

Αν είναι ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Πλησιάζεις, έχοντας το πολιτισμένο ύφος που αρμόζει στη συνάντηση με έναν Παρθένο. Όσο πιο κοντά έρχεστε, τόσο πιο ανήσυχο γίνεται το ύφος σου. Στο τέλος προσθέτεις και μια νότα φρίκης, σαν να αντικρίζεις ένα ζόμπι.
Και λες: «Πω, πω! Είδα κι έπαθα να σε γνωρίσω, βρε παιδί μου! Πώς άλλαξες έτσι; Είσαι καλά; Σίγουρα; Μήπως να έκανες κανένα τσεκ-απ, τόσα και τόσα ακούμε!»
Αποχωρείς μουρμουρίζοντας ένα τελευταίο «Πάντως μην το αμελήσεις», κι άσ’ τον να βράζει στο ζουμί του.