Χόλις Τόμπσον: «Εχθρός μας ο Παναθηναϊκός»

Χόλις Τόμπσον: «Εχθρός μας ο Παναθηναϊκός»

Ο Χόλις Τόμπσον ενημερώθηκε άμεσα για την αντιπαλότητα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο χαρακτήρισε ως εχθρό.

Ο Αμερικανός παίκτης των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε στη μετεγγραφή του στους Πειραιώτες και τόνισε πως είναι χαρούμενος στην Αθήνα. Ο Τόμπσον μίλησε στην εφημερίδα «Sportday». Αναλυτικά, δήλωσε:

Για την απόφασή του να υπογράψει στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Είναι ευκαιρία για μένα να συνεχίσω να γίνομαι καλύτερος και βέβαια θέλω να πάρουμε την Euroleague. Απώτερος στόχος μου είναι να επιστρέψω στο ΝΒΑ. Στόχος μου είναι να κερδίζω. Από τη στιγμή που μπαίνω στο γήπεδο, δεν υπάρχει κάτι άλλο για μένα, όπως πιστεύω για τον κάθε παίκτη. Θέλουμε να πάρουμε και τις τρεις διοργανώσεις».

Για την πρώτη του εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Αυτό που κάνω είναι να προσπαθώ να προσαρμοστώ στο νέο μου περιβάλλον. Δεν είναι εύκολο να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Και βέβαια μιλάω τόσο για τον τρόπο ζωής, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο παίζεται το παιχνίδι στην Ευρώπη. Πιστεύω όμως ότι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα θα είμαι στον βαθμό ετοιμότητας που θέλω».

Για το μεγάλο του «όπλο», το μακρινό σουτ: «Θα δούμε. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Θα προσπαθήσω να κάνω καλύτερα αυτό που θα μου πει ο προπονητής μου».

> Πούλησε διαρκείας ο Ρόμπερτς (photos)

Για τις μάχες με τον Παναθηναϊκό: «Μου μίλησαν γι’ αυτά τα ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι εχθρός. Αυτό μου είπαν. Εννοείται μέσα στο γήπεδο. Μπάσκετ παίζουμε. Για αθλητισμό μιλάμε και τίποτα άλλο».

Για τα όσα έχει ακούσει για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ: «Είναι πολύ έντονα παιχνίδια, μου είπαν. Θα το διαπιστώσω όμως όταν παίξουμε. Η ουσία είναι ότι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Για τις πρώτες εντυπώσεις του από την Ελλάδα: «Απ’ όσο λίγο έχω δει, η Αθήνα είναι μία πανέμορφη πόλη. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και που είμαι μέρος μίας μεγάλης ομάδας όπως ο Ολυμπιακός».