7 λόγοι για τους οποίους δεν θέλουμε να κάνουμε σεξ

7 λόγοι για τους οποίους δεν θέλουμε να κάνουμε σεξ

sex-new_9

Συχνά η σεξουαλική μας ζωή «βάλλεται» από παράγοντες που δυσκολευόμαστε να αντιμετωπίσουμε με αποτέλεσμα είτε να κάνουμε… κουρασμένο σεξ ή να κουραζόμαστε και μόνο στη σκέψη της σεξουαλικής συνεύρεσης με τον σύντροφό μας.

1. Τα προβλήματα στη σχέση

Ένας από τους κύριους λόγους που τα ζευγάρια αισθάνονται πολύ κουρασμένα για να κάνουν σεξ είναι το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη σχέση τους, το οποίο αποφεύγουν να συζητήσουν. Η οργή και η δυσαρέσκεια είναι συναισθήματα που συμβάλουν στο κακό ή στο καθόλου σεξ. Αν δυσκολεύεστε να συζητήσετε το πρόβλημα που σας απασχολεί, επισκεφτείτε έναν ειδικό, ο οποίος θα σας βοηθήσει να ξαναχτίσετε την προσωπική αλλά και τη σεξουαλική σας ζωή.

2. Η υπερβολική τηλεόραση

Μετά από μια δύσκολη μέρα, το πάτημα του πράσινου κουμπιού στο τηλεκοντρόλ είναι η εύκολη λύση. Και πολύ σύντομα, πριν καν προλάβει να το συνειδητοποιήσει, τα δύο μέλη του ζευγαριού μετατρέπονται από εραστές σε τηλεθεατές. Αν λοιπόν δεν θέλετε να δείτε την σεξουαλική σας ζωή να γίνεται θέμα σε μεσημεριανή εκπομπή, βγάλτε την τηλεόραση από την κρεβατοκάμαρα ή τουλάχιστον κλείστε την νωρίς. Το ίδιο ισχύει ασφαλώς και για τα video games.

3. Το φορτωμένο πρόγραμμα

Συχνά γεμίζουμε τη μέρα μας με υπερβολικές δραστηριότητες και υποχρεώσεις στις οποίες δυσκολευόμαστε πολύ να αντεπεξέλθουμε με αποτέλεσμα να γεμίζουμε με άγχος και νεύρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το πρώτο θύμα είναι το ποιοτικό σεξ. Αναρωτηθείτε αν στ’ αλήθεια το πρόγραμμά σας χρειάζεται να είναι τόσο βεβαρυμένο όσο υποστηρίζετε και δώστε λίγο χρόνο σε όλα εκείνα τα μικρά αλλά τόσο σημαντικά, που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

4. Η πίεση της καλής επίδοσης

Πολλές φορές η ανάγκη μας να είμαστε καλοί μας οδηγεί στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση: να αποφεύγουμε να κάνουμε σεξ από το φόβο της επίδοσης. Μην αφήνετε το άγχος να σας κυριεύει στερώντας σας την απόλαυση. Αφήστε την πίεση πίεση και απλώς αγκαλιάστε τον σύντροφό σας. Συνήθως μετά έρχεται και το σεξ, αν πάλι δεν έρθει, οι στιγμές τρυφερότητας και αγάπης είναι εξίσου σημαντικές για την ευτυχία του ζευγαριού.

5. Η βαρεμάρα

Πολλές φορές η απροθυμία μας να κάνουμε σεξ οφείλεται στην γενικότερη δυσαρέσκειά μας απέναντι στην ζωή μας και στην δυσφορία που προκαλεί η επανάληψη της καθημερινότητας. Αντιμετωπίστε την βαρεμάρα ξεκινώντας μια δραστηριότητα που θα σας παθιάσει και θα σας δώσει νέα όρεξη για ζωή, άρα και για σεξ.

6. Η υπερβολική άσκηση

Η άσκηση μας βοηθά να βελτιώσουμε τη σεξουαλική μας ζωή. Η υπερβολική άσκηση ωστόσο έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Εκτός κι αν κάνετε πρωταθλητισμό, αποφύγετε τις υπερβολές και κρατήστε λίγη ενέργεια για να την ξοδέψετε μαζί με τον σύντροφό σας.

7. Η έλλειψη ύπνου

Υπάρχει μια μεγάλη σχέση ανάμεσα στην μη λήψη επαρκούς ύπνου και στην μη ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Μια έρευνα που έγινε πρόσφατα σε 827 άνδρες έδειξε ότι εκείνοι που ροχάλιζαν έτειναν να έχουν λιγότερο καλή σεξουαλική ζωή. Η αντιμετώπιση του προβλήματος που εμποδίζει εσάς ή τον σύντροφό σας να κοιμάστε ήρεμα -είτε αυτό είναι το ροχαλητό ή κάποιο άλλο- μπορεί να βελτιώσει και τη σεξουαλική σας ζωή.

πηγή