Ποια λάθη κάνουμε στην αρχή μιας σχέσης;

Ποια λάθη κάνουμε στην αρχή μιας σχέσης;

Η αρχή της σχέσης είναι μια περίοδος ιδιαιτέρως εύθραυστη για δυο ανθρώπους που μόλις γνωρίστηκαν και ξεκινούν ένα ταξίδι αλληλοεξερεύνησης.

lathi_sxeseis

Μερικές φορές κάνουμε μικρά ή μεγάλα λάθη που δίνουν λάθος εντύπωση στο έτερον ήμισυ και μπορεί να οδηγήσουν σε κλυδωνισμούς, όταν ακόμα δεν έχουμε εξασφαλίσει την απαραίτητη σταθερότητα και κατανόηση των συμπεριφορών μας. Να λοιπόν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε μια υγιή και μακροχρόνια σχέση.

Μην πέφτετε από την αρχή «με τα μούτρα». Μην προσπαθείτε επιτηδευμένα να δείχνετε τον καλύτερό σας εαυτό, γιατί η πρώτη φάση μιας σχέσης είναι πλασματική. Προσπαθούμε να είμαστε οι τέλειοι σύντροφοι και όλα παίζουν στα κόκκινα.

Πολύ συχνά βγάζουμε εύκολα και βιαστικά συμπεράσματα για τον σύντροφό μας. Μα πρέπει να σκεφτούμε πως οι άνθρωποι θέλουν το χρόνο και το χώρο τους για να ανοιχτούν και να εκδηλώσουν τα συναισθήματα και τις συνήθειές τους.

Ο αδιάλειπτος χρόνος με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι πιεστικός για εκείνον. Το πρώτο διάστημα νιώθουμε την ανάγκη να είμαστε συνεχώς με τον άλλον, μα όπως σε όλα, έτσι και στον έρωτα το μέτρο είναι η πιο δόκιμη λύση. Επίσης, προσοχή! Μην μετακομίζουμε στο σπίτι του ανεπίσημα και λίγο λίγο, παρασυρμένες από το πάθος και την οικειότητα που έρχεται μέρα με τη μέρα. Διατηρούμε την ελευθερία μας και κρατάμε γραμμές ισορροπίας.

Στην αρχή, καλό θα είναι να αποφεύγετε τις επαφές με τους συγγενείς.Τέτοιου είδους κρούσεις δημιουργούν προσδοκίες και μπορούν να επιφέρουν προστριβές και εντάσεις. Αντιθέτως, συγχρωτιστείτε με τους φίλους σας και γνωρίστε τα αγαπημένα του πρόσωπα. Επιδιώξτε κι εσείς το αντίστοιχο γιατί πάντα οι φίλοι έχουν πιο καθαρή ματιά και καλό είναι να μοιράζομαστε μαζί τους καθετί σημαντικό.

Τέλος, ο βομβαρδισμός μηνυμάτων και inbox στα social media μόνο καλό κλίμα δεν μπορούν να διαμορφώσουν για μια σχέση γερών βάσεων.

Πηγή : http://www.jenny.gr/654654-poia-lathi-kanoume-stin-arxi-mias-sxesis/

Share and Enjoy !

0Shares
0 0