Μίτσελ: «Η νίκη μας μένει»

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ-ÂÅÑÏÉÁ / SUPERLEAGUE / OLYMPIAKOS-VEROIA

Ο Μίτσελ μίλησε για τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα και την διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

Τι κρατάτε από το αποψινό παιχνίδι πέρα από τη νίκη;

«Η νίκη μας μένει. Δεν χρειάζεται να είμαστε πολύ θυμωμένοι με το παιχνίδι της ομάδας μας, γιατί όπως είδατε, δεν ήταν πολύ καλό. Είμαστε συνηθισμένοι σε άλλα πράγματα. Αυτό που συμβαίνει είναι κάτι καλό και αυτό που μας ικανοποιεί σήμερα είναι η νίκη. Σήμερα σε πολλές στιγμές του παιχνιδιού ήμασταν πολύ κατώτεροι από αυτά που συνηθίζουμε σε σχέση με το παιχνίδι μας, την ακρίβεια, την συνέχειά μας. Δεν είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος, αλλά είμαι ευχαριστημένος. Όπως λέω συνήθως, οι ποδοσφαιριστές τους τελευταίους μήνες έχουν κάνει τρομερή προσπάθεια και μία άσχημη μέρα την έχει οποιοσδήποτε. Αν μπορούσαμε να δούμε συνολικά τη δουλειά που έχουμε κάνει και κοιτάζοντάς την συνολικά τους τελευταίους μήνες, δεν μπορώ να τους πω τίποτα. Αν προτιμάω να βλέπω την ομάδα διαφορετικά; Φυσικά ναι. Την έχω δει πολλές φορές καλύτερη και της έχω εμπιστοσύνη να κάνουμε καλύτερα πράγματα από αυτά που κάναμε σήμερα. Εχουμε δέκα βαθμούς πλεονέκτημα και στη δουλειά μας μία κακή μέρα την έχουμε όλοι. Άρα και οι παίκτες το ίδιο».

Είναι η τελευταία εντός έδρας υποχρέωση του Ολυμπιακού. Στους δέκα μήνες συνεργασίας σας με τον Ολυμπιακό, τι γεύση σας αφήνει;

«Είναι πολύ καλή η γεύση που έχω. Από τη στιγμή που ήρθα, δεν σταμάτησε η ομάδα να προοδεύει. Όταν ανέλαβα την ομάδα ήταν πρακτικά πρωταθλήτρια. Εχει κάνει βήματα μπροστά, έχει κερδίσει το Κύπελλο. Μετά από δέκα μήνες παρουσιάζει καλά αποτελέσματα, βρίσκεται με 10 βαθμούς διαφορά μπροστά και στους 16 καλύτερους της Ευρώπης. Υπάρχει μία διαφορά σε σχέση με την ομάδα που πρωτοανέλαβα. Εβλεπα την ομάδα πέρσι ότι παρόλο που κέρδιζε ήταν ευχαριστημένη. Σήμερα παρόλο που έχουμε κερδίσει και είμαστε δέκα βαθμούς μπροστά, βλέπω ότι οι παίκτες δεν νιώθουν καλά και είναι ανικανοποίητοι. Αυτό θέλαμε να πετύχουμε. Αν θέλουμε να βελτιωθούμε και να πηγαίνουμε μπροστά και να αντιμετωπίσουμε τον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας κάποιες δυνατότητες, δεν αρκεί να κερδίζουμε ματς όπως το σημερινό, αλλά όλα όσα ακολουθούν. Αυτό το γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές, το γνωρίζουν ότι αυτό τους ζητάμε, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και με ευχαριστούν τόσο η νίκη όσο και οι δέκα βαθμοί διαφορά που έχουμε αποκτήσει. Ούτε καν ψάξαμε να βρούμε ως δικαιολογία την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και αυτό δείχνει τον πολύ καλό χαρακτήρα της ομάδας».

Η διαφορά των δέκα βαθμών είναι διαφορά τίτλου; Και επίσης, ο κ. Τσιώλης αμφισβήτησε το πρώτο γκολ και το πρώτο πέναλτι του Ολυμπιακού.

«Είναι μία καλή διαφορά, που θα μας άρεσε πολύ αν ξέραμε από την αρχή της χρονιάς, ότι θα την είχαμε αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μία αντικειμενική πραγματικότητα που δείχνει ότι η διαφορά είναι μεγάλη. Επίσης υπάρχει μία διαφορά ότι δείχνει την δύναμη που έχουμε ως ομάδα και μου αρέσει πολύ. Για τους διαιτητές, όσες φορές και αν με ρωτήσετε, θα σας απαντώ το ίδιο. Ποτέ δεν θα μιλάω για τον διαιτητή, γιατί κανένας διαιτητής δεν μιλάει για την δική μου δουλειά».

Υπήρχαν δύο κατηγορίες παικτών. Κάποιοι που πήγαν καλά και κάποιοι που δεν πήγαν. Ήταν θέμα νοοτροπίας επειδή έρχονται οι γιορτές ή κάθισαν στην διαφορά των δέκα βαθμών; Οι Κάμπελ, Ρομπέρτο και Μασάντο για παράδειγμα πήγαν καλά.

«Πιστεύω ότι όλοι έχουν προσπαθήσει σήμερα, παρόλο που κάποιοι πέτυχαν ή όχι. Αυτοί που αναφέρατε, μαζί με τον Σαβιόλα, ήταν οι πιο επιτυχημένοι. Προσπάθεια έκαναν όλοι και δεν έχουμε αμφιβολία».

Θα συναντηθείτε με τον πρόεδρο όπως ακούστηκε τις τελευταίες μέρες;

«Αύριο στην γιορτή που έχουμε κανονίσει για τα παιδιά ή και ιδιαιτέρως;»

Υπάρχει μια φημολογία. Εσείς να μας πείτε.

«Μέχρι στιγμής, δεν έχω δεχτεί κάποια πρόσκληση από τον πρόεδρο να συναντηθούμε. Η πρόθεση της ερώτησής σας ποια είναι;»

Έχει να κάνει με μεταγραφικής φύσεως θέματα.

«Για μεταγραφές το έχουμε πει ότι δεν έχουμε σκοπό. Αυτό που έχω ευχηθεί είναι μακάρι να μην χάσουμε κανένα. Όμως αν ο πρόεδρος θέλει να συζητήσει μεταγραφή προπονητή, τότε θα συναντηθεί μαζί μου (γέλια). Για παίκτες όχι».

Κάποιοι θα φύγουν όμως.

«Μέχρι στιγμής, απ’ όσο ξέρω όχι. Γνωρίζουμε όμως ότι μεταβάλλεται γρήγορα η αγορά τους μήνες του Δεκεμβρίου και του Αυγούστου. Όσο μπορούμε να αποτρέψουμε την αποδυνάμωση της ομάδας μας, θα το παλέψουμε. Όλοι γνωρίζουν όμως ότι έχουμε 27 ποδοσφαιριστές και όλοι θέλουν να παίζουν περισσότερο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια πρόταση στο τραπέζι που να έχουν ζητήσει τη γνώμη μου».