Αλαφούζος: Κάτι γινόταν αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω, ο Ολυμπιακός είναι σε δυσμένεια

Ο Γιάννης Αλαφούζος κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης στην περιβόητη δίκη των «28».

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε επίμονα για τις καταγγελίες που είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια, τις οποίες δεν μπόρεσε να στηρίξει στο ακροατήριο μιλώντας για «ενδείξεις» και για προσωπικές εντυπώσεις. Χαρακτηριστική η ατάκα του κυρίου Αλαφούζου «κάτι γινόταν αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω», αλλά και η δήλωσή του πως ο Ολυμπιακός είναι σε δυσμένεια…

Διαβάστε αναλυτικά την κατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου:

Για τον τελικό Αστέρας-Ολυμπιακός:

«Δε νομίζω ότι γνωρίζω τον Γιάχο, μπορεί να τον είχα δει στο γήπεδο. Ήταν ένας από τους διαιτητές που σφύριζαν πολλά παιχνίδια, οι διαιτητές που ευνοούσαν τον Ολυμπιακό σφύριζαν πολλά παιχνίδια και γινόντουσαν διεθνείς. Αυτή την εντύπωση έχω. Μία, δύο περιπτώσεις ήταν ακραίες. Θεωρούσα ότι ορισμένες ενέργειες ήταν εσκεμμένες, αλλά σαν μάρτυρας δεν μπορώ να το πω.

Εκτός από το είδα κάτι που το θεώρησα υπερβολικό από την τηλεόραση, δεν έχω δυνατότητα να σας πω κάτι άλλο. Αυτή ήταν μια ακρότατη περίπτωση, πρωτοφανής και γι’ αυτό τη θυμάμαι… Είμαι σίγουρος ότι κάτι γινόταν στο βασίλειο της Δανιμαρκίας αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω γι’ αυτό έκανα και τις καταγγελίες. Όσοι έκαναν αποκαλύψεις, κινδυνεύουν, διώκονται, ταλαιπωρούνται και διώκονται, χωρίς να συμβαίνει τίποτα.

Τα 10 χρόνια πριν από την καθιέρωση Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, είχε 4 ο Ολυμπιακός, 3 ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, η Λάρισα. Υπήρχε πλουραλισμός, μετά από αυτό όμως, οι στατιστικές αλλάζουν τελείως. Αν δείτε ιστορία μετά από το 93 και πριν από μερικά χρόνια, υπήρχε μια συγκεκριμένη πορεία.

Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο σημείο να έχει δυσμένεια ή δεν είχε την μεταχείριση που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Το όνομα του Καλογερόπουλου μας προκαλούσε τρόμο, του Μάνταλου φόβο»