«Βόμβες» Μπαρτζώκα για μεταγραφές, προέδρους και… ΜακΚίσικ

Δείτε την εκπομπή μας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε ανοιχτά για όσα ακούγονται σχετικά με τη μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στους Αγγελόπουλους, αλλά και στον Σακίλ ΜακΚίσικ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα στη media day:

«Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Στην περιφέρεια μας ο ΜακΚίσικ θα επανέλθει στις επόμενες μέρες. Σε σχέση με την περσινή ομάδα έχουμε ήδη +1 παίκτη στην περιφέρεια με τον Μπραζντέικις. Αν παίξει και ο ΜακΚίσικ, τότε (αν γίνει νέα προσθήκη) θα είμαστε +2 παίκτες σε σχέση με πέρυσι. Πώς θα καταφέρω εγώ να αξιοποιήσω όλους αυτούς τους παίκτες; Πώς θα γίνει αυτό το πράγμα;

Είμαστε ανοιχτοί στην αγορά. Είχαμε συμφωνήσει με τους προέδρους – πέρα από την προσπάθεια να κάνουμε κάποιες μεταγραφές το καλοκαίρι με εξωφρενικά ποσά. Ο Ολυμπιακός πρόσφερε σε κάποιους συγκεκριμένους παίκτες – που κάποτε θα ειπωθεί σε ποιος και τι – ποσά που ήταν πέρα από την λογική μας, που εγώ είμαι και αντίθετος, επειδή πάντα υπάρχουν ισορροπίες μέσα στην ομάδα. Για κάποιο λόγο αυτές οι μεταγραφές δεν έγιναν.

Συμφωνήσαμε πως όταν η ομάδα μπει και παίξει, η εικόνα που θα μας δοθεί, αν πονάει κάπου η ομάδα, μπορεί να το κάνουμε. Να πάρουμε έναν παίκτη εκεί που η ομάδα θα έχει κενό. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς, με τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς, δεν έχουμε πλήρη εικόνα σχετικά με το τι μπορεί να δώσει η ομάδα, επειδή δεν έπαιξε ποτέ πλήρης. Και όλο αυτό είναι αλυσίδα, γιατί αν κάποιος χτυπήσει και κάποιος παίξει περισσότερο χρόνο, τραυματίζεται αυτός στην συνέχεια, γιατί φορτώνεται πολύ. Συν το γεγονός ότι εμείς είχαμε 7 παίκτες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που σημαίνει ότι αυτοί οι παίκτες είναι είναι κοπομένοι σωματικά και πνευματικά.

Κοιτάμε την αγορά. Αυτό το “πάμε να πάρουμε παίκτη» όμως είναι σχετικό γιατί έχει σχέση με το επίπεδο της ομάδας. Για να παίξει άμεσα ένας παίκτης πρέπει να είναι πολύ μεγάλης κλάσης. Η ομάδα έχει δημιουργήσει προσδοκίες την τελευταία διετία, πέρυσι ήμασταν πρώτοι όλη την σεζόν στην EuroLeague και κατακτήσαμε ό,τι μπορούσαμε στην Ελλάδα. Πρέπει να φέρουμε δηλαδή καλύτερο παίκτη από αυτούς που υπάρχουν ή έναν παίκτη που θα μας δώσει ώθηση με την ποιότητά του.

Οι πρόεδροι δεν μου έχουν χαλάσει ποτέ χατίρι σε θέμα για ανανέωση παίκτη, ή προσθήκη. Αυτό που έχει συμβεί είναι το αντίθετο.

Εγώ έχω το εξής κανόνα και αυτός δεν αλλάζει. Τους παίκτες που έχουν βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσουν ό,τι εγχώριο τίτλο υπάρχει , τους στηρίζω. Δεν σημαίνει ότι επειδή έμεινε ένα μήνα εκτός ο ΜακΚίσικ θα τον αλλάξω. Δεν θα το κάνω ποτέ αυτό,. Είναι σημαντικός για τον Ολυμπιακό και δεν θα τον πουλήσω. Αν πρέπει η ομάδα να βοηθηθεί, οι πρόεδροι μου έχουν δώσει το ελεύθερο να το κάνω.

Όλα αυτά αυτά που λέγονται ότι δεν δαπανούνται χρήματα, τα βρίσκω αστεία και άδικα. Επί της ουσίας είμαστε στην αγορά λόγω των τραυματισμών και των ατυχιών που έχουμε. Θα το κάνουμε κίνηση όμως μόνο για παίκτη που πιστεύουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει.

Θέλω να δείτε τις μεταγραφές, τις βόμβες-μεγατόνων όπως λεγόταν που έγιναν το καλοκαίρι και την προσφορά αυτών των παικτών στις ομάδες τους. Τι έχουν προσφέρει οι ΝΒΑερς;.Αυτή τη στιγμή είναι στην αγορά 5-6 ομάδες, δείτε τι παίκτη παίρνουν ή δεν παίρνουν, τι ψάχνουν. Όλοι αυτοί που τα λένε αυτά πρέπει να μας πουν ποιον παίκτη να πάρουμε και θα κάνουν καλύτερη την ομάδα.

Επειδή έχω μία θέση ευθύνης και θέλω να είμαι εντάξει με τους παίκτες μας, τους προέδρους και τους φιλάθλους, θα πω ότι έχουμε ένα καλό κριτήριο στο πώς στελεχώνουμε την ομάδα. Ας δούμε όλη την ομάδα μαζί για να την αξιολογήσουμε πλήρως. Είμαστε κοντά σε αυτό. Είναι πιθανό να κάνουμε κάποια κίνηση, αν θεωρήσουμε ότι αυτός ο παίκτης θα μας βοηθήσει».