Συντριπτικά στοιχεία – Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε 35.500.000 € και έδωσε 350.000 € για μεταγραφές στον ΠΑΟΚ!

Συντριπτικά στοιχεία – Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε 35.500.000 € και έδωσε 350.000 € για μεταγραφές στον ΠΑΟΚ!

Δείτε την εκπομπή

Ο ΠΑΟΚ ασθμαίνει. Η αγωνιστική εικόνα του Δικεφάλου και κόντρα στη Λαμία ανέδειξε το τεράστιο αγωνιστικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Με τον Ρουμάνο τεχνικό να μην βρίσκει τον τρόπο να αλλάξει την κατάσταση για την ομάδα του. Καθώς οι λύσεις που έχει στα χέρια του δεν είναι απλά περιορισμένες, αλλά είναι λίγες. Με αρκετούς παίκτες, επιπλέον, να βρίσκονται σε κακή κατάσταση, σχεδόν «καμένοι».

Κι όμως, αυτή η κατάσταση δεν έγινε τυχαία. Ηταν μια συνειδητή επιλογή του ΠΑΟΚ να μην επενδύσει το καλοκαίρι. Μια συνειδητή επιλογή να γεμίσει το «ταμείο» κι όχι να ξοδέψει κάποια από τα πολύ μεγάλα έσοδα της σεζόν, για να υπάρξει αγωνιστική βελτίωση. Με τα δεδομένα και τα στοιχεία να είναι συντριπτικά, αναφορικά με τις αποφάσεις που πήρε ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα ένα ποσό που υπερβαίνει τα 35.000.000 €. Ενα ποσό που κατά τα 4/5 ήταν «κλειδωμένο» από την αρχή της σεζόν. Αρα, εξ αρχής ήταν σαφές ότι ο Δικέφαλος μπορούσε να κινηθεί με άνεση στις μεταγραφές. Τι έκανε, τελικά; Αγόρασε τον Τζήμα από το Αστέρα Τρίπολης, με 350.000 €, τον έστειλε στον ΠΑΟΚ Β και από εκεί και πέρα… τίποτα. Δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ για μεταγραφές.

ΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ 35.000.000 € ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Καταμετρώντας τα έσοδα του Δικεφάλου, ξεκινάμε από το τέλος. Καθώς η πρόκριση από τον όμιλο του Conference League ανέβασε το οικονομικό όφελος του συλλόγου από την Ευρώπη στα 8.457.000 €. Ποσό μεγαλύτερο ακόμη και από προηγούμενες χρονιές στο Europa League, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν στην Ευρώπη, άρα να μεγαλώσουν κι άλλο το έσοδο.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ έχει βάλει στα ταμεία του από το καλοκαίρι ένα ποσό που φτάνει τα 18.500.000 €, καθώς πραγματοποίησε τις πιο ακριβές πωλήσεις της ιστορίας του. Ο Χρήστος Τζόλης παραχωρήθηκε στη Νόριτς έναντι 11.000.000 ευρώ (+ 2,5 εκατ. μπόνους, + 17,5% ποσοστό μεταπώλησης) ενώ οι Αγγλοι ενεργοποίησαν και τη ρήτρα του Δημήτρη Γιαννούλη, πληρώνοντας επιπλέον 7.500.000 ευρώ! Ενώ έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ πήρε ακόμη 500.000 € από τυην πώληση του Αντριαν Περέιρα στη Ρόσενμποργκ.

Πάμε παρακάτω, γιατί τα εξασφαλισμένα έσοδα δεν σταματούν εδώ. Το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ διαπραγματεύτηκε σκληρά με τη NOVA το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του. Τελικά, με πολύ μετριοπαθείς υπολογισμούς, συμφώνησε για ένα ποσό που ξεπερνά τα 8.000.000 €, αλλά για λόγους οικονομίας, θα πάρουμε αυτό το ποσό ως δεδομένο.

Εάν προσθέσουμε όλα τα παραπάνω ποσά, το σύνολο που προκύπτει είναι 35.500.000 €. Ενα ποσό τεράστιο. Χωρίς, μάλιστα, να βάζουμε στο τραπέζι τα έσοδα από τα 7800 εισιτήρια διαρκείας (κοντά στα 3.000.000 €), τα εισιτήρια κάθε αγώνα και τις χορηγικές συμφωνίες, που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 7.000.000 €.

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ;

Πλέον, το ερώτημα είναι εάν ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης θα αποφασίσουν να αξιοποιήσουν κάποια από αυτά τα χρήματα για την ενίσχυση του ρόστερ. Εάν τον Ιανουάριο θα γίνουν πράξη οι υποσχέσεις που φέρεται να δόθηκαν στον Ραζβάν Λουτσέσκου για σημαντικές προσθήκες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Καθώς εάν αυτές δεν γίνουν, τότε η εικόνα του ΠΑΟΚ όχι μόνο θα είναι δύσκολο να βελτιωθεί, αλλά πιθανότατα τα προβλήματα θα μεγαλώσουν…

Πηγή To10.gr