«Ήταν σαν να ζεις στη Ντίσνεϊλαντ»: Ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ περιγράφει την παιδική του ηλικία

«Ήταν σαν να ζεις στη Ντίσνεϊλαντ»: Ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ περιγράφει την παιδική του ηλικία

Η παιδική του ηλικία ήταν «σαν να ζεις στη Ντίσνεϊλαντ» λέει ο μεγαλύτερος γιος του διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ.

Juan Pablo Escobar, the son of Colombia's late drug lord Pablo Escobar, speaks during an interview about his book, Pablo Escobar My Father, in Bogota, Colombia, Friday, Nov. 7, 2014. Escobar, who legally changed his name to Sebastian Marroquin and moved to Argentina in 1994 with his mother Maria Valeria Henao after his father was killed, is on Colombia to launch his book. (AP Photo/Fernando Vergara)

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ μεγάλωσε σε πολυτελή σπίτια, με εξωτικά ζώα όπως ελέφαντες και ζέβρες να περιπλανιούνται στην αυλή του. Αν και χρειάστηκε να αλλάξει το όνομά του και να φύγει από την Κολομβία όταν σκοτώθηκε ο πατέρας του και η «αυτοκρατορία» του κατέρρευσε το 1993, ο ίδιος λέει πως αγαπά και εκτιμά τον πατέρα του.

«Ήταν σαν να ζεις στην Ντίσνεϊλαντ. Καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, μοτοσικλέτες, πολλά πράγματα να κάνεις και πολλά λεφτά να ξοδέψεις» είπε ο Χουάν Πάμπλο στο «60 Minutes».

«Ήμουν πρόθυμος να δώσω τη ζωή μου για αυτόν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μισήσω τον τον πατέρα μου…επειδή δεν ήξερα ακριβώς τι έκανε».

Κάποια στιγμή, ο βαρόνος των ναρκωτικών προσπάθησε να μπει στη βουλή της Κολομβίας, με αποτέλεσμα να τραβήξει πάνω του ακόμα περισσότερο την προσοχή. Ο γιος του θεωρεί πως ήταν αυτή η απόφαση που έφερε την πτώση του. «Ήταν η χειρότερη απόφαση της ζωής του επειδή μόλις ασχολήθηκε με την πολιτική όλοι ασχολούνταν μαζί του. Αν δεν το είχε κάνει πιστεύω ότι θα ήταν ζωντανός».

Όπως λέει, μιλούσε με τον πατέρα του στο τηλέφωνο μόλις 10 λεπτά πριν τον θάνατό του σε σύγκρουση με την κολομβιανή αστυνομία, στις 2 Δεκεμβρίου 1993. Λίγο μετά την ανακοίνωσή του, ο Χουάν Πάμπλο είπε πως θα συνέχιζε την εγκληματική δραστηριότητα του πατέρα του, αλλά πολύ γρήγορα άλλαξε τόνο και υποστήριξε πως δεν θα έκανε κάτι τέτοιο, αναζητώντας μια ζωή εν ειρήνη.

Ο ίδιος είναι πλέον αρχιτέκτονας και ζει στην Αργεντινή. «Δεν κρύβομαι επειδή δεν θέλω να κρυφτώ, δεν σκότωσα κανέναν, δεν έκανα κακό σε κανέναν» λέει. «Δεν είμαι περήφανος για τη βία που άσκησε, αλλά είμαι περήφανος για την αγάπη του για εμένα, για εμένα και τη μητέρα μου και την αδελφή μου. Έκανε κάποια πράγματα που σε κάνουν να τον αγαπάς και κάποια πράγματα που σε κάνουν να τον μισείς. Αυτός ήταν ο πατέρας μου».

Share and Enjoy !

0Shares
0 0