Αντισυνταγματικό το χαράτσι ακινήτων για το 2011

Αντισυνταγματικό το χαράτσι ακινήτων μέσω ΔΕΗ που είχε επιβληθεί για το 2011

Μία απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στο οικονομικό επιτελείο έλαβαν απόψε οι δικαστές του Αρείου Πάγου. Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, έκριναν αντισυνταγματικό για ουσιαστικούς και όχι τυπικούς λόγους το χαράτσι ακινήτων μέσω ΔΕΗ που είχε επιβληθεί για το 2011.

Σύμφωνα με την απόφαση των δικαστών του Αρείου Πάγου η αντισυνταγματικότητα έγκειται στο γεγονός πως δεν λαμβάνεται υπόψη η οικονομική κατάσταση των ιδιοκτητών ακινήτων αλλά υπολογίζεται ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

Στην ίδια απόφαση για το χαράτσι της ΔΕΗ τονίζεται ότι οι φορολογούμενοι έχουν ήδη υποστεί τεράστιες μειώσεις στα εισοδήματά τους.

Στο σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου για το χαράτσι της ΔΕΗ, αναφέρεται ότι με την απόφαση του ΕΕΤΗΔΕ πλήττεται καίρια το οικογενειακό εισόδημα των νοικοκυριών, ο πυρήνας του οικογενειακού ιστού και η αξιοπρεπής διαβίωση των φορολογουμένων.

Την απόφαση έλαβε το Δ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου με πλειοψηφία 3-2 και για το λόγο αυτό η τελική απόφαση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι με προηγούμενη απόφασή του το Πρωτοδικείο είχε επίσης κρίνει αντισυνταγματική την επιβολή του χαρατσιού της ΔΕΗ και η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο μετά από αναίρεση που υπέβαλε το υπουργείο Οικονομικών.

2100

Πηγή: http://www.fimes.gr/2014/02/charatsi-dei-areios-pagos/#ixzz2smJmBhbo

Share and Enjoy !

0Shares
0 0