Μπορούμε να μείνουμε φίλοι με τον πρώην μας;;;

Μπορούμε να μείνουμε φίλοι με τον πρώην μας;;;

Τον έχετε ξεπεράσει. Τουλάχιστον έτσι λέτε στις φίλες σας. Το ίδιο λέει κι αυτός στους δικούς του.

friend5

Τώρα λοιπόν που τα συναισθηματικά φορτισμένα σύννεφα διαλύθηκαν, έχετε έρθει πιο κοντά. Είναι όμως ποτέ δυνατόν να είμαστε πραγματικοί φίλοι με τον πρώην μας;

Ασφαλώς δεν είναι δυνατόν ο άνθρωπος με τον οποίο μέχρι χθες κάναμε κοινά όνειρα για το μέλλον, σήμερα να γίνει ο κολλητός μας, ο άνθρωπος στον οποίο θα εξομολογούμαστε τα πάντα. Και ασφαλώς, απαραίτητη προϋπόθεση για να χτιστεί μια φιλία με τον πρώην μας με γερά θεμέλια είναι και οι δύο μας να αποποιηθούμε τα όποια όνειρα και τις ελπίδες για κοινή ζωή που μέχρι πρόσφατα τρέφαμε.

Γι’ αυτό αφήστε το χρόνο να αποφασίσει τη μοίρα της σχέσης σας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε μια περίοδο αποχής ο ένας από τον άλλο, ώστε να καταλαγιάσει η σκόνη και να ξεκινήσετε μια ξεκάθαρη φιλική σχέση.

Όταν έχει περάσει αρκετός καιρός και αισθάνεστε και οι δύο ότι έχετε ξεκαθαρίσει μέσα σας (ή και συζητώντας) την ευθύνη του καθενός για το χωρισμό αλλά και τα κοινά που σας θέλουν ακόμη σε επικοινωνία, τότε προχωρήστε με μικρά και σταθερά βήματα. Αφουγκραστείτε ο ένας τον άλλο για να επανατοποθετηθείτε σε νέο, φιλικό και ασφαλές και για τους δύο πλαίσιο.

Μην επιχειρήσετε από την αρχή «κολλητή» παρέα.

Συγκρατήστε τις όποιες παρορμήσεις και επιτρέψτε ένα ήρεμο και σταδιακό διάστημα γνωριμίας και επανασύνδεσης.

Μόνο όταν θα είστε και οι δύο έτοιμοι είναι ωφέλιμο να κάνετε μια εκ βαθέων συζήτηση ώστε να εξηγήσετε τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του παρελθόντος με ηρεμία και χωρίς εμπάθειες.

Για να γίνουν δύο άνθρωποι που ήταν ερωτικοί σύντροφοι, φίλοι θα πρέπει να μην υπάρχει ερωτική επιθυμία του ενός προς τον άλλον. Κι αν από την πλευρά σας μπορεί να … “κρυφο-υπάρχει” μην το επιχειρήσετε. Γιατί το πιο πιθανό είναι να πληγωθείτε, αφού σε μια φιλική σχέση ο ένας εμπιστεύεται τον άλλον, μιλάει για τη ζωή του και δεν αποκλείεται να θελήσει να μοιραστεί μαζί σας θέματα που αφορούν σε μια νέα του σχέση. Είστε έτοιμη ν΄ακούσετε;

Επίσης είναι λάθος να θέλετε να είναι στη ζωή σας ο πρώην σύντροφός σας μόνο και μόνο για να σας επιβεβαιώνει, ειδικά αν είχατε ζήσει έναν μεγάλο έρωτα. Φυσικά να ξέρετε ότι όσο πιο μεγάλος ο έρωτας και το πάθος, τόσο δυσκολότερο είναι να δημιουργηθεί μια αληθινά φιλική σχέση.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, είναι ωραίο να ξέρεις ότι έχεις κοντά σου κάποιον που όχι μόνο σε νοιάζεται πραγματικά, αλλά και σε ξέρει, γνωρίζει τι σ΄αρέσει και τι όχι, οπότε θα σε υποστηρίξει ψυχολογικά και θα σε συμβουλεύσει με βάση την προσωπικότητά σου.

Βάλτε τα όλα κάτω λοιπόν, τα θετικά και τ΄αρνητικά μιας τέτοιας σχέσης κι αποφασίστε. Μην ξεχάσετε βέβαια να κάνετε τον τωρινό σας σύντροφο να νιώσει ασφαλής, γιατί δεν είναι και τόσο εύκολο να δεχθεί μέσα του μια τέτοια σχέση που μάλλον απειλή θα τον κάνει να νιώθει…

Πηγή: entertv.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0