Σφαιρόπουλος: “Ο Σπανούλης ηγέτης ενός σπουδαίου συνόλου”

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν ύμνησε μόνο τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και την ομαδική λειτουργία και το χαρακτήρα του Ολυμπιακού μετά το νέο άθλο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

10404446_1616301981938805_582760352853930501_n

Μόνο εγκώμια είχε για την ομάδα του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τον άθλο επί της ΤΣΣΚΑ.
«Νικήσαμε έναν σπουδαίο αντίπαλο, μια ομάδα με μεγάλη παράδοση και εξαιρετικό υλικό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είναι πολύ σημαντικό ότι η δική μας ομάδα δεν τα παράτησε στη διάρκεια του αγώνα. Η ΤΣΣΚΑ στο μεγαλύτερο διάστημα είχε το προβάδισμα, αλλά οι παίκτες μας έδειξαν χαρακτήρα και σωστή νοοτροπία.

Κερδίσαμε έναν μεγάλο αγώνα δείχνοντας πνευματική σκληράδα κι αυτό μας έδωσε το ματς στο τέλος. Κρατήσαμε την ΤΣΣΚΑ χαμηλά στο σκορ, είναι πολύ σημαντικό αυτό απέναντι στην καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας. Έτσι μείναμε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Συνεχάρην όλους τους παίκτες στα αποδυτήρια, αλλά τους είπα πως πρέπει να ηρεμήσουμε και να είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη παιχνίδι, τον τελικό της Κυριακής», ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Για την απόδοση του Βασίλη Σπανούλη και τη μεταμόρφωσή του στα τελευταία λεπτά, είπε: «Ο Σπανούλης είναι ηγέτης και δεν μπορείς να βρεις εύκολα τέτοιους παίκτες πλέον. Τέτοιον παίκτη μπορείς να βρεις έναν κάθε πάρα πολλά χρόνια. Όταν είσαι ηγέτης, όλη η άμυνα είναι προσαρμοσμένη πάνω σου. Αυτό έκανε η ΤΣΣΚΑ σε όλο το ματς. Αυτό που προσπάθησα να του πω στο ημίχρονο είναι να ηρεμήσει, να μην έχει άγχος. Ο ίδιος βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι, γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη.

Η ομάδα μας όμως δεν είναι μόνο ο Σπανούλης. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε και κάποιους άλλους ταλαντούχους παίκτες, που παίζουν ο ένας για τον άλλο σαν ομάδα. Το μπάσκετ είναι ομαδικό παιχνίδι, έχουμε τον ηγέτη μας, αλλά το παιχνίδι μας χαρακτηρίζεται επιθετικά και αμυντικά από τη συνολική λειτουργία. Είμαστε ομάδα με όλη την έννοια της λέξης».

Ερωτηθείς από Ρώσο δημοσιογράφο αν ο Ολυμπιακός κατέφυγε σε τρίποντα για να πλησιάσει στο τέλος, απάντησε: «Αυτό που λέτε χαρακτηρίζει την τακτική μας ως της απελπισίας, αλλά δεν συμφωνώ. Εμείς παίξαμε στα τελευταία 6-7 λεπτά με χαμηλό σχήμα. Κάναμε το ίδιο και απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Άρα δεν είναι κίνηση απελπισίας, αλλά κομμάτι του παιχνιδιού». Σε ερώτηση για την πνευματική σκληράδα που διατηρεί ο Ολυμπιακός παρά τις αλλαγές, είπε: «Αυτό το πνεύμα παραμένει, παρά τις αλλαγές. Είναι σημαντικό ότι ένας σημαντικός αριθμός παικτών παραμένει στην ομάδα εδώ και χρόνια. Έτσι ενσωματώνονται και οι άλλοι κάθε χρόνο. Αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά χτίζεται χρόνο με το χρόνο».