Περί Χολέμπας και άμπαλλων γκρινιάρηδων

Καλησπέρα, αδέρφια. Μετά από καιρό αποφάσισα να σας ζαλίσω με τα γραφόμενά μου, για ένα θέμα που με έχει βγάλει από τα ρούχα μου.  Φυσικά αναφέρομαι στην περίπτωση του Χοσέ Χολέμπας και στην ακατανόητη μανία ορισμένων ”δικών μας” ( σε πολλά εισαγωγικά και με ενστάσεις εκ μέρους μου για την σχετικότητά τους με το ποδόσφαιρο) περίπου να εξαφανιστεί ο Ελληνογερμανός.

xose 4

Καταρχάς έχει ενδιαφέρον να δούμε για ποιόν παίκτη μιλάμε. Να ξεκαθαρίσουμε ότι όπως πρώτος μας έδειξε ο μέγιστος Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Χοσέ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μπακ. Είναι όμως ένας υπερπολύτιμος αριστερός μεσοεπιθετικός, με σπάνιες αρετές στο παιχνίδι του. Επομένως, το να κράζουμε επανανειλλημένα κάποιον τόσο φιλότιμο και καλό παίκτη επειδή τη στιγμή που δεν παίζει στην θέση του, καταντάει αν μη τι άλλο ηλίθιο.

Επιπλέον, είναι ΔΙΕΘΝΗΣ με την Ελλάδα και εκεί, παίζοντας στην σωστή θέση, αυτή του αριστερού μέσου, κάνει με άνεση την διαφορά,  πλαγιοκοπώντας ανελέητα τις αντίπαλες άμυνες. Κάτι που κάνει και με μεγάλη επιτυχία και στον Ολυμπιακό μας όταν αγωνίζεται με παίκτη πίσω του, όπως έγινε με την Καλλονή.

Αλήθεια, πόσο καραγκιόζης πρέπει να είσαι για να αναθεματίζεις έναν παίκτη που ενώ είναι υπ’ατμόν και είναι εκτός αποστολής προκειμένου να μεταγραφεί, να μπαίνει από το πουθενά στην εντεκάδα (!!!) και να είναι ΜΑΚΡΑΝ ο καλύτερος του γηπέδου, με αλλεπάληλες κούρσες και σέντρες? .

 xose 2

Για να ξεμπερδεύουμε οριστικά με το θέμα. Καταρχάς εγώ, θα ΣΦΑΧΤΩ με όποιον ξανακούσω στο γήπεδο να βρίζει τον Χοσέ. Το έχω ορκιστεί, ρε παιδί μου, πώς να γίνει τώρα?  Ακόμα, ο Χολέμπας στο 95% των ματς στην Ελλάδα, ακόμα και σαν μπακ, είναι ο καλύτερος και είναι πολυτιμότατος. Στην Ευρώπη, για μένα είναι χρησιμότερος ακόμα και του Κάμπελ, που σημαίνει ότι με Βάις δεξιά μπροστά και Χολέμπας αριστερά και πίσω τους Σαλίνο και Μπόνγκ, αντίστοιχα, θα κλάψουν πολλές μανούλες.

Όσο για τους άμπαλλους  που επιμένουν να θάψουμε ένα Ελληνόπουλο -έστω και εξ ημισίας- για να παίζει ποιός??? ο..Τόρες? ε, τι να πώ. Αν τους αφήσει η γυναίκα τους, ας έρθουν όχι από τον καναπέ, αλλά στο γήπεδο και να βρίσουν τον Χοσέ. Να παρακαλάνε μόνο να μην βρεθώ σε απόσταση κάτω των 10 μέτρων κοντά τους……

 xose 3