Λύτρωση, εκεί που άρχισε ο…Γολγοθάς

Λένε, ότι η ζωή μας κάνει κύκλους. Ότι ξεκινάμε και καταλήγουμε στην ίδια εν πολλοίς αφετηρία. Κάποιοι το λένε κάρμα. Εγώ το αποκαλώ πεπρωμένο.

Ο Ολυμπιακός μας έχει λοιπόν ραντεβού με το πεπρωμένο του αυτή τη Δευτέρα. Επιστρέφει στο γήπεδο που με τους γνωστούς τρόπους έχει κερδίσει ελάχιστες φορές την τελευταία δεκαετία. Και εκεί , όπου επλήγη με άσχημο τρόπο το φετινό του πρεστίζ. Ό,τι έχτιζε με κόπο για 23 αγώνες σε Ελλάδα κι Ευρώπη όντας αήττητος, σα να έμεινε εκεί, στο ταμπλό του λαγουμιού του Τράκη και της βδελυρής του παρέας.

 trakhs

Για αυτό, θα διαφωνήσω με όσους λένε ”έλα μωρέ, ένα ντέρμπι στην έδρα τους, κι εμείς λαβωμένοι, θα σφυρίξουν και τα κοράκια τα δικά τους, χάσαμε, ποιός το χέζει το ματς αυτό”?

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω κάθετα, μάγκες! Ας προσπεράσουμε ότι δεν γουστάρουμε να χάνουμε από δαύτους ούτε στα πεντόβολα. Το θέμα είναι ότι εάν η ομάδα κάνει το διπλό, οι παράμετροι είναι πολλές για να αγνοηθούν. Καταρχάς, κερδίζεις μεγάλο μέρος της χαμένης σου αυτοπεποίθησης που αγνοείται από το αμέσως προηγούμενο ματς εκεί μέσα. Δείχνεις χαρακτήρα σε μια περίοδο με τραυματισμούς και ανακατατάξεις. Και παίρνεις χρόνο να δουλέψεις με ηρεμία στις απουσίες και τις αδυναμίες σου, χωρίς την ακατάσχετη μουρμούρα όλων μας το τελευταίο διάστημα.

Κανείς βεβαίως δεν μπορεί να απαιτεί νίκη με τις δεδομένες συνθήκες. Μπορεί όμως και ΠΡΕΠΕΙ η ομάδα η ίδια, σεβόμενη τον ιδρώτα της κυρίως, να παρατάξει στο παρκέ όλα εκείνα τα στοιχεία που την οδήγησαν 2 συνεχόμενες χρονιές στο Έβερεστ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ποιά είναι αυτά?

Αυταπάρνηση! Refuse to lose, πώς το λένε?

Πάθος! Να σκυλιάσουμε σε κάθε -όχι δευτερόλεπτο, αλλά- χιλιοστό αγώνα και παρκέ. Να δαγκώνουμε σίδερα, και να καταλάβουν οι λαγοί ότι μόνο αν ματώσουν ίσως μας βάλουν μισό καλάθι!

Ομαδικότητα! Όλοι για έναν κι ένας για όλους. Να πάμε σαν γροθιά εκεί μέσα. Και το βασικότερο….

ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ! Είναι δυνατόν να έχουμε τόσους παίκτες με ικανότητα διείσδυσης (Σπανούλης, Λοτζέσκι, Περπέρογλου, Σλούκας,Πρίντεζης) και ενώ έχουν κάνει τη μισή διαδρομή πρός το καλάθι, η σκέψη να είναι 90% στο να ξαναβγεί η μπάλα στην περιφέρεια? ΣΗΚΩ και ΚΑΡΦΩΣΕ ή ΚΑΝΕ ΛΕΪ-ΑΠ!!! Πήγαινε με δύναμη στο γαμοκαλάθι, δοκίμασε το σούτ από μέση απόσταση.

 ntanston

Αν η ομάδα τα έχει όλα αυτά, επειδή -να το ξέρετε- το άγχος το έχουν αυτοί και όχι εμείς- τότε είμαι βέβαιος ότι το βραδάκι θα μπορούμε να τους γλεντάμε αβέρτα σε σάιτ και κατ’ιδίαν συζητήσεις. Αρκεί η ομάδα μας να ”ακουμπήσει” στις σταθερές που της έφεραν το ανεπανάληπτο back2back….