Των πικραμένων κοντών (μπάτζετ), τους φταίνε οι τρίχες…

Καλό μήνα και καλή εβδομάδα σε όλους, φίλοι μου. Παρακολουθώ με απορία την στάση των όψιμων συνεταίρων του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ.  Απορία, για την εγκληματική άγνοια (;;;) των 2 ΠΑΕ σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο λεονταρισμό τους, με το να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια κατά της αξιοπιστίας της Σούπερ Λίγκας.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο κανονισμός είναι σαφέστατος και δεν χωράει αμφισβήτησης:  Κάθε ΠΑΕ-μέλος της Σούπερ Λίγκας σαν διοργανώτριας του Ελληνικού Πρωταθλήματος της παλιά λεγόμενης Α’ Εθνικής Κατηγορίας, είναι υποχρεωμένο να δέχεται ανεπιφύλακτα , ως ιερό θέσφατο, το αυτοδιοίκητο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από την διοργανώτρια αρχή που προανέφερα, την Super League. Επομένως, κάθε προσφυγή σε οποιοδήποτε δικαιοδοτικό όργανο πέραν των οριζομένων από την σύμβαση του συνόλου  των ομάδων στην αρχή του Πρωταθλήματος, επισύρει-σε περίπτωση μή συμμόρφωσης των προσφυγόντων σε αλλότριες αρχές μελών της- την ποινή του υποβιβασμού. Για να καταλάβετε, ακριβώς για αυτόν τον λόγο την πλήρωσε ο Ηρακλής πρίν λίγα χρόνια, υποβιβαζόμενος στις χαμηλότερες Εθνικές Κατηγορίες.

sl

 

Η εκδίκαση της υπόθεσης είναι για τις 4 Φεβρουαρίου του 2014, κάποιους μήνες δηλαδή πρίν το Μουντιάλ. Και αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει το Μουντιάλ με τους 2 αιώνιους πικραμένους του Ελληνικού ποδοσφαίρου, θα σας απαντήσω ευθύς αμέσως.  Εάν για οποιοδήποτε λόγο η ΕΠΟ σαν έχουσα τον τελευταίο λόγο αποφασίσει να τραβήξει το σχοινί στα άκρα ή θεωρήσει εαυτόν αναρμόδιο ή και ολίγο προκειμένου να επιβάλλει τις προβλεπόμενες από το δικό της καταστατικό ποινές (του υποβιβασμού ή της εν τέλει απόσυρσης της προσφυγής), κινδυνεύει ακόμα και η παρουσία της Εθνικής Ελλάδος στο επερχόμενο Μουντιάλ!

Καταλαβαίνετε φίλοι μου την επικινδυνότητα αυτών που θέλουν να αποκαλούνται ισχυροί άντρες των 2 εκ των μεγαλυτέρων ομάδων του Ελληνικού ποδοσφαίρου; Δεν ερυθριούν ακόμα και μπροστά στο ακραίο ενδεχόμενο μιας Εθνικής ξεφτίλας, προκειμένου να πουλήσουν σανό στα πρόβατα που είναι διατεθειμένα να ασπαστούν τις αυτιστικές τους φανφάρες. Εδώ θέλω να είμαι απόλυτος. ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δεν υπάρχει να φτάσει το θέμα σε εκτός των αυτοδιοίκητου συνόρων. Διότι απλούστατα, καταλαβαίνουν ότι αφενός η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού φίλαθλου κοινού θα τους πάρει με τις πέτρες, και αφετέρου γιατί καμμία αναξιοπιστία δεν υπάρχει, πέραν της δικής τους απέναντι στις μεγάλες ομάδες που -λένε ότι- υπηρετούν πιστά και με ίδια κόστη.

Αξίζει δε να πούμε ότι η παρουσία ειδικά φέτος του Ολυμπιακού δεν τους αφήνει ούτε χαραμάδα αισιοδοξίας. Και αυτό είναι όλο το ζουμί στην υπόθεση των πολιτικών δικαστηρίων. Να ρίξουν λάσπη στον αιώνιο αυτοκράτορα, βέβαιοι ότι δεν υπάρχει το θάρρος να εφαρμοστεί και στην περίπτωσή τους  η ποινή του Ηρακλή. Εγώ όμως το γέλιο το μεγάλο θα το ρίξω αν τυχόν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και εν τέλει, υποβιβαστούν, όπως είναι το αυτονόητο, εφόσον έως τις 4 Φλεβάρη δεν αποσύρουν την γελοιώδη προσφυγή τους. Τότε, δηλαδή, που θα τους πάρουν στο κυνήγι ακόμα και όσοι φαιδροί αυτή τη στιγμή τους αποθεώνουν για την βλακώδη ”’υποτίμηση του αυτοδιοίκητου”

Για να μην κουράζω. Ο Θρύλος είναι με διαφορά χαώδη πρώτος και καλύτερος, με συντελεστή τερμάτων 3,1 γκόλ ανα παιχνίδι , και στον προθάλαμο άλλης μίας πρόκρισής του στους 16 καλύτερους συλλόγους της Ευρώπης. Αυτό προήλθε από τις επενδύσεις σε χρήμα και σε κόπο της Διοίκησής του και βασικά του μέγιστου προέδρου μας, κυρίου Ευάγγελου Μαρινάκη.  Οι κ.κ. πρόεδροι των ΠΑΟ,ΠΑΟΚ, δεν μπορούν να ακολουθήσουν σε αυτές τις υψηλές πτήσεις, και προσπαθούν να ”κατεβάσουν” τον Θρύλο στο επίπεδό τους. Οι φύλακες όμως και γνώση έχουν, και καμία όρεξη να ασχοληθούν με τους δευτερότριτους πέραν των ενενηνταλέπτων που ανταμώνουν απλά για να φάνε την αγωνιστική τους ετήσια σφαλιάρα, είτε με 0-1 και να καίει από τον Μητρογλίνιο, είτε με Π4-0Κ .Όλα τα υπόλοιπα, είναι νά ‘χαμε να λέγαμε…..