Ο Μαραφόνα είναι μία λύση που έχει προχωρήσει ο Ολυμπιακός ως εναλλακτική κάτω από τα δοκάρια του και θα φανεί προσεχώς και ανάλογα με τα δεδομένα με τον Σα που θα καταλήξει.
Ο 31χρονος γκολκίπερ – που επειδή δεν θέλει να ανανεώσει με την Μπράγκα θα μείνει ελεύθερος – συνιστά μία από τις επιλογές του Μαρτίνς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν και από την Πορτογαλία ο Μαραφόνα (σ.σ. πλήρες όνομα Χοσέ Κάρλος Κοεντράο Μαραφόνα) σε πρώτη φάση προορίζεται για Νο2 στην ιεραρχία των Πειραιωτών (σ.σ. ως αντί-Λοντίγκιν δηλαδή). Ο Ολυμπιακός έτσι και αλλιώς για του χρόνου θέλει να… κλειδώσει δύο περιπτώσεις γκολκίπερ.
Από εκεί και πέρα εφόσον κλείσει και τυπικά του Ζοσέ Σα τότε ο Μαραφόνα μπορεί κάλλιστα να είναι ο 2ος γκολκίπερ. Σε περίπτωση που διαφοροποιηθεί το status με την περίπτωση του Σα τότε ο Μαραφόνα μπορεί να προχωρήσει ακόμα και για πρώτος και παράλληλα να βρεθεί και ακόμα μία περίπτωση. Στο Λιμάνι πάντως εξακολουθούν να είναι αποφασισμένοι να τελειώσουν θετικά το ζήτημα του Σα. Ο Μαραφόνα φέτος είχε 10 ματς. Πέρυσι είχε κάνει πιο γεμάτη χρονιά με 35 αγώνες και το 2015-2016 είχε καταγράψει 33 αναμετρήσεις.
Πηγή http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1349596/olympiakos-plan-b-me-ton-marafona