Αν είναι Ζυγός

Ο Ζυγός ως αφεντικό δε θα διστάσει να σε κάνει φίλο του έτσι ώστε να αισθάνεσαι ελεύθερος να μοιραστείς ένα μικρό κομμάτι της προσωπικής ζωής σου για να σπάσει ο πάγος που συχνά υπάρχει μεταξύ αφεντικού και εργαζόμενου. Η ήρεμη συμπεριφορά του μπορεί να είναι παραπλανητική και αγωνίζεται για τη λήψη αποφάσεων, δεδομένου ότι ζυγίζει συνεχώς τις δύο πλευρές του θέματος. Μη διστάσεις να μοιραστείς την άποψή σου, θα την εκτιμήσει.

Θέλει να γνωρίζει αν κάτι σε ενοχλεί και θα προσφερθεί εθελοντικά να επιλύσει τα τυχόν εμπόδια που θα συναντήσεις κατά την προσπάθειά σου για την εκπλήρωση των εργασιών ή των έργων. Θα δει πάντα με ευνοϊκό πνεύμα,αν κάνεις κάτι καλό γι’ αυτόν και θα δείξει την ευγνωμοσύνη του,για τη βοήθειά σου. Η αυταρχική πλευρά του είναι συχνά κρυμμένη πίσω από ένα εξειδικευμένο τρόπο επικοινωνίας. Κατηγορείται ότι είναι αναποφάσιστος, αλλά στην ουσία τα πάντα γίνονται για να προωθήσει την αρμονία στο χώρο εργασίας. Εντυπωσίασέ τον με τις γνώσεις σου και να είσαι προετοιμασμένος για διάλεξη. Μη δείχνεις τις αδυναμίες σου και να είσαι ευγενικός. Ποτέ μη φωνάζεις στο τηλέφωνο, στην αίθουσα εκτύπωσης ή στους συναδέλφους σου.

Διατήρησε πάντα τακτοποιημένο το γραφείο σου και να ντύνεσαι κομψά. Μίλησέ του καθώς περπατά στο γραφείο και βοήθησέ τον σε σοβαρές αποφάσεις.

Αν είναι Σκορπιός

Ο Σκορπιός αφεντικό ανταμείβει γενναιόδωρα τους υπαλλήλους του. Βοήθησέ τον να πετύχει τους στόχους του και θα θυμάται σίγουρα την προσφορά της εργασίας σου όταν θα έρθει η ώρα για προαγωγή. Θα μιλήσει με πάθος και με συναίσθημα και έχει τη δυνατότητα να σε κάνει να εμπλακείς συναισθηματικά με τη δουλειά σου. Θέλει να ενώσει όλους τους υπαλλήλους συναισθηματικά και να δουλεύουν όλοι με τιμιότητα και ακεραιότητα.

Ο Σκορπιός ως αφεντικό έχει πάντα τον απόλυτο έλεγχο και μπορεί να τον διατηρήσει, ακόμα και σε περίπτωση απόλυτου χάους. Είναι πιστός και προστατευτικός αλλά πάντα θυμάται τα παράπονα που του έκανες για όσο χρειασθεί. Προσδοκά υψηλή απόδοση και δεν έρχεται να εργαστεί για να κερδίσει δημοτικότητα. Λαμβάνει αποφάσεις μετρώντας τους κινδύνους προσεκτικά και του είναι δύσκολο να παραδεχθεί τα λάθη του (όχι ότι είναι πάντα λάθος) ή να αλλάξει πορεία. Δείξε του ότι είσαι ενθουσιασμένος μαζί του, με την παρουσία του και θα σου δείξει καλοσύνη. Να μην αναμειχθείς ποτέ σε κουτσομπολιά.

Να μη σχολιάσεις την πολιτική της εταιρείας και να είσαι προετοιμασμένος για εργασία 12 ώρες τουλάχιστον την ημέρα, αν δε θέλεις να δεις έντονες αντιδράσεις. Να είσαι στωικός και έτοιμος για ”πισώπλατα χτυπήματα” και σχόλια,από τους αντιπάλους των επιχειρήσεων. Μην καλύπτεις τα λάθη σου. Αν μπορείς να τα δεχτείς όλα αυτά, θα πάρεις προαγωγή.

Αν είναι Τοξότης

Ο Τοξότης ως αφεντικό έχει πολλές ιδέες να μοιραστεί με οτιδήποτε μπορείς να σκεφθείς. Σίγουρα είναι ένα επαγγελματικό περιβάλλον αλλά όμως μοιράζεται τη φιλοσοφία του για τη ζωή,όπου κι αν βρίσκεται. Η φαντασία του είναι δημιουργική και μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον των υπαλλήλων του. Θα μιλήσει προτού να σκεφθεί και δε συνειδητοποιεί ότι οι άλλοι μπορούν να προσβληθούν.

Να μην προσβάλλεσαι ακόμα κι όταν αισθάνεσαι ότι πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικός με την ειλικρίνειά του. Θα ενθαρρύνει την αλλαγή, τη δημιουργικότητα, την ανάπτυξη, την αισιοδοξία και γενικά θα είναι εκεί, εάν τον χρειάζεσαι. Έχει ελεύθερο πνεύμα και χιούμορ κάνοντας την εργάσιμη μέρα λίγο πιο ευχάριστη. Είναι ο τελικός αποδέκτης των κινδύνων και δεν είναι ηγέτης. Ενδιαφέρεται περισσότερο για τη διασκέδαση, τη διερεύνηση και την παροχή κινήτρων. Δείχνει λίγο ενδιαφέρον για τη διαχείριση της επιχείρησης. Περίμενε γιορτινή ατμόσφαιρα στη δουλειά σου. Περίμενε να έρχεται αργά στα ραντεβού, αλλά μην κάνεις το λάθος και του πεις κάτι. Να έχεις έμπνευση. Να τον βοηθάς σε κάποιο έργο ή σχέδιο.

Εάν κάνεις κάποιο λάθος,θα σε καλύψει. Πρόκειται για ένα αφεντικό που θα γελάσει όταν η εταιρεία δεν πάει και τόσο καλά. Μη δείχνεις νευρικότητα και να είσαι χαλαρός, όταν τα πράγματα ολισθαίνουν στην επιχείρηση.