Διηπειρωτικό και McDonald’s Open

Διηπειρωτικό και McDonald’s Open

Το 1998, όταν ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στο τουρνουά McDonald’s Open, τον θεσμό που διαδέχτηκε το Διηπειρωτικό Kύπελλο, φτάνοντας στον τελικό, όπου αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια ομάδα του NBA, τους “θρυλικούς” Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν. Παράλληλα το καλοκαίρι που πέρασε ο Ολυμπιακός νίκησε σε δυο ματς την Πινέιρος, στη Βραζιλία, κατακτώντας το Διηπειρωτικό.redzone

Οκτώβρης του 1997 και ο Ολυμπιακός ταξιδεύει ως πρωταθλητής Ευρώπης στο Palais  de Bercy του Παρισιού για να αγωνιστεί στο «τουρνουά των πρωταθλητών». Γιατί τέτοιο ήταν εκείνη την χρονιά το McDonald’s!
Το 1997 όμως για πρώτη φορά συμμετείχε η πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, η Atenas Cordoba από την Αργεντινή ενώ Ολυμπιακός και Bulls φιγουράριζαν σαν πρωταθλητές Ευρώπης και ΝΒΑ αντίστοιχα. Με άλλα λόγια ο Ολυμπιακός πήγε στο φημισμένο τουρνουά με το σπαθί του, όχι γιατί απλά έτυχε… 

1 (1)

Το παιχνίδι έγινε σε τέσσερα quarters, αλλά με μεικτούς κανονισμούς. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο όμως ήταν ότι η άμυνα ζώνης ( που απαγορευόταν τότε στο ΝΒΑ) μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δυσκολέψει τους Ταύρους. Παρ’ όλα αυτά, ο Dusan Ivkovic, σε ένα είδος αγωνιστικού «fair play» δεν την χρησιμοποίησε καθόλου κατά την διάρκεια του αγώνα.
f5
osfp_chicago_bulls
Διηπειρωτικό Κύπελλο ένας τίτλος που έλειπε από την τροπαιοθήκη του.
fb481f294a05ca7a187b7d38bbc11690_XL
Ο Ολυμπιακός είναι κάτοχος του Διηπειρωτικού Κυπέλλου στην αναβίωση του θεσμού μετά από 17 χρόνια! Οι πρωταθλητές Ευρώπης των δύο τελευταίων ετών επικράτησαν της Πινέιρος Σκάι στο Σάο Πάολο.
1ος ΑΓΩΝΑΣ
2ος ΑΓΩΝΑΣ

Share and Enjoy !

0Shares
0 0