Γιατί «έπεσε» παγκοσμίως το Facebook

Γιατί «έπεσε» παγκοσμίως το Facebook

Είναι η μεγαλύτερη «κατάρρευση» της ιστοσελίδας από την ίδρυσή της, καθώς κράτησε περίπου 20 λεπτά – Χρήστες από την Ελλάδα και άλλες χώρες παγκοσμίως δεν μπορούσαν να «μπουν» στο προφίλ τους

82C67E7ABF2AE15C8F5338B94E07DB1E

Προβλήματα αντιμετώπισε παγκοσμίως το Facebook το πρωί της Πέμπτης καθώς η σελίδα «έπεσε» όπως συνηθίζεται να λέγεται στη γλώσσα του Ίντερνετ. 

Όσοι προσπαθούσαν να μπουν στο προφίλ τους έβλεπαν το μήνυμα “Sorry, something went wrong” (μτφ «Συγγνώμη, κάτι έχει πάει λάθος»).

Μάλιστα, καθώς το «αντίπαλον δέος», το Twitter, λειτουργούσε κανονικά έχει ήδη γίνει trend το hashtag #Facebookdown, όπου εμφανίζονται προβλήματα από χρήστες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε πολλές χώρες του κόσμου, από την Αγγλία έως την Ινδία.

Επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τη δύναμη και του Διαδικτύου αλλά και της συγκεκριμένης ιστοσελίδας με τους εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες ανά την υφήλιο, γρήγορα με το θέμα ασχολήθηκαν όλα τα μεγάλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά στη λειτουργία της ιστοσελίδας που αντιμετωπίζει ένα τόσο μεγάλο «crash», σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian. Η «πτώση» κράτησε περισσότερα από είκοσι λεπτά, ενώ λίγο πριν τις 11:30 το πρωί άρχισε να επανέρχεται, αν και ακόμα όχι για όλους. 

Επίσημως από το Facebook πάντως δεν υπάρχει επίσημη εξήγηση για την «πτώση», αν και όλοι θυμόμαστε το χαρακτηριστικό «μότο» του ιδρυτή του Μαρκ Ζούκεμπεργκ πως «το Facebook δεν πέφτει ποτέ»…

O Μαρκ Ζούκεμπεργκ του Hollywood αναφωνεί: We don’t crash ever!

[youtube id=”36zhwwm3Lg0″ width=”620″ height=”360″]

Share and Enjoy !

0Shares
0 0