Επτέλους η Mattel βγάζει μια ”ζουμερή” Barbie!

Επτέλους η Mattel βγάζει μια ”ζουμερή” Barbie

H Mattel δέχεται συχνά κριτική για το ότι προωθεί λάθος πρότυπα μέσω της παραγωγής της από κούκλες Barbie. Φέτος, όμως, η εταιρεία έκανε βήματα για να προωθήσει έναν πιο υγιή σωματότυπο.

Τον Ιανουάριο του 2016 λάνσαρε μία σειρά από κούκλες σε τρία διαφορετικά μεγέθη -ψηλές, με καμπύλες και μικροσκοπικές. Μάλιστα το plus-size μοντέλο Ashley Graham, ανακοίνωσε μέσω του Instagram πως η Mattel έφτιαξε ένα καινούριο παιχνίδι με μοντέλο το σώμα της.

H κούκλα αυτή, είναι η τελευταία προσθήκη στην σειρά Barbie Sheroes. H Lisa McKnight, SVP της Mattel για το brand της Barbie, είπε στο USA Today πως η Graham “προκαλεί την συζήτηση περί νόρμες σωματότυπων και πιστεύουμε πως είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τα κορίτσια”.

Ωστόσο, η Barbie έχει πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να αντιπροσωπεύει γυναίκες σε όλα τα μεγέθη. Ακόμα και η Barbie με τις καμπύλες, έχει σχετικά mainstream αναλογίες, όπως και της Graham.

Η Ashley Graham, βέβαια, έχει βοηθήσει πολλές plus-size γυναίκες και σίγουρα αξίζει την δική της Barbie. Ελπίζουμε στο μέλλον η κούκλα να βοηθήσει και κορίτσια νεαρότερης ηλικίας.

Διαβάστε ακόμα στο Ladylike

Share and Enjoy !

0Shares
0 0