Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις για τα αίτια θανάτου του Βαγγέλη

Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις για τα αίτια θανάτου του Βαγγέλη – Αυτοκτονία δείχνουν τα πρώτα ευρήματα

Tο μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται η ανακοίνωση του πορίσματος του ιατροδικαστή κ. Θεόδωρου Βουγιουκλάκη προκειμένου να εξακριβωθεί το κατά πόσο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης αυτοκτόνησε ή έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

vaggelis_09

Η οικογένεια του 20χρονου φοιτητή, οι συγγενείς αλλά και πλήθος κόσμου περιμένει με αγωνία το πόρισμα, την ώρα που οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για τον εντοπισμό ηθικών ή φυσικών αυτουργών. Η ανακοίνωση δεν έγινε το βράδυ της Κυριακής διότι ο κ. Βουγιουκλάκης ήθελε να έχει στα χέρια του και τις τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιοι λίγο πριν εξαφανιστεί ο Βαγγέλης να έβαλαν στο νερό ή στο φαγητό του περίεργες ουσίες.

Δίπλα στο πτώμα βρέθηκε χθες ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, ενώ το πτώμα έφερε τραύμα στο δεξί καρπό.

«Το κόψιμο στον δεξί καρπό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Βαγγέλης ήταν –σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του- αριστερόχειρας μας κάνει να εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο το άτυχο παιδί να έκοψε τις φλέβες του. Δεν έχει αποκλειστεί ωστόσο κανένα σενάριο. Ούτε αυτό της εγκληματικής ενέργειας», λέει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αρμόδιοι ερευνητές υπογραμμίζουν πως σε κάθε περίπτωση ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έπεσε θύμα άγριου bullying.

Αυτό προκύπτει μέσα από τις καταθέσεις που έχει στα χέρια της η Ασφάλεια Ιωαννίνων αλλά και το πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ευθύνες του προσωπικού. Τους πρώτους μήνες του 2014 το άγριο bullying κλιμακώθηκε.

Δύο περιστατικά, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ενδεικτικά της ανεξέλεγκτης κατάστασης. Στο πρώτο φοιτητές έδεσαν με σχοινιά σε καρέκλα τον Βαγγέλη και άρχισαν να τον βασανίζουν. Στο δεύτερο τα ίδια άτομα έβαλαν τον 20χρονο σε ντουλάπα δωματίου της εστίας, τον κλείδωσαν και άρχισαν να πετούν μέσα κέρματα για να κάνει το «τζουκ μποξ».

Οι νεαροί που τον βασάνιζαν περιγράφονται ως «σκληραγωγημένα παιδιά που μεγάλωσαν σε ορεινές περιοχές, όπου η οπλοχρησία είναι διαδεδομένη και ο άνδρας ακολουθεί πρότυπα παλιότερων εποχών. Επιδίδονται σε σκληρά πειράγματα και σεξιστικές ύβρεις».

Αρκετές είναι και οι αναφορές από το προσωπικό της Σχολής για καψόνια. «Οι γροθιές, οι μπουνιές και τα σπρωξίδια ήταν τόσα πολλά που απορούμε πως ο Βαγγέλης άντεχε τόσο καιρό. Το κυνηγούσαν ακόμα και μέσα στη Σχολή. Σε μία περίπτωση είχε φτάσει στο μάθημα αναψοκοκκινισμένος. Κάτι του είχαν κάνει νωρίτερα», αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι νεαροί χλεύαζαν τον Βαγγέλη με σχόλια του τύπου: «Εσύ είσαι από την Κρήτη. Θα φέρεσαι σαν Κρητικός». Θεωρούσαν ότι επειδή ο Βαγγέλης είναι από το Ρέθυμνο πρέπει να φέρεται «ως σκληρός άνδρας που δεν μασάει τίποτα».

Και, όμως, ο 20χρονος Γιακουμάκης είχε προσπαθήσει –με τον δικό του τρόπο- να δραπετεύσει. Ζήτησε πέρυσι να αλλάξει δωμάτιο
στην εστία. Να απομακρυνθεί από τους νεαρούς-αγρίμια. Η Διεύθυνση έκανε δεκτό το αίτημά του αλλά τα «καψόνια» δεν σταμάτησαν.

Πηγή : http://www.huffingtonpost.gr/

Share and Enjoy !

0Shares
0 0