Τα μέτρα ασφαλείας με ΠΑΟ

Τα συνήθη δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αποφασίστηκαν για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό την επόμενη Πέμπτη στο ΣΕΦ στο φινάλε του Top 16.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2012-2013)  OLYMPIAKOS - BARCELONA (EUROLEAGUE 2012-2013)Μπορεί να μην είναι για αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, αλλά ένα ντέρμπι «αιωνίων» απαιτεί πάντα λήψη αυστηρών μέτρων τάξης. Αυτό συνέβη και στη σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας της αναμέτρησης Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού που θα γίνει την επόμενη Πέμπτη στο ΣΕΦ για τη 14η και τελευταία αγωνιστική του Top 16.

Το παιχνίδι είναι πιθανό να κρίνει απλώς την κατάταξη των δύο ομάδων (αφού αν κερδίσουν Εφές και Μάλαγα αντίστοιχα αυτή την εβδομάδα περνούν αμφότερες), ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα… χαλαρώσουν τα μέτρα. Θα εκδοθούν 11.268 εισιτήρια που θα διατεθούν αποκλειστικά στους γηπεδούχους, ενώ μεταξύ άλλων θα τοποθετηθεί διπλό δίχτυ για την προστασία του αγωνιστικού χώρου και κυρίως του πάγκου των φιλοξενουμένων από ρίψη αντικειμένων.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν αυστηρές συστάσεις προς τους φίλους του Ολυμπιακού από την ΚΑΕ να αποφευχθούν παρατράγουδα, γιατί συν τοις άλλοις μπορούν να οδηγήσουν σε τιμωρία έδρας (που ήδη έχει τιμωρηθεί φέτος) εν όψει των play offs όπου το κατάμεστο ΣΕΦ είναι απαραίτητο.

Αναλυτικά: 

– Η τοποθέτηση του διπλού ειδικού προστατευτικού πλέγματος (δίχτυ), σε κάθετη θέση, για την αποτροπή ρίψης αντικειμένων από την κερκίδα. Το δίχτυ που είναι αναρτημένο στην οροφή και φτάνει έως το δάπεδο, θα καταλαμβάνει περιμετρικά μεγάλο εύρος των κερκίδων.

– Το κλείσιμο για λόγους ασφαλείας των τμημάτων των πτυσσόμενων κερκίδων 122 (θέσεις 97) και 123 ( θέσεις 105), 125 (θέσεις 105 ) και 126 ( θέσεις 97) , δεξιά και αριστερά της φυσούνας, πίσω απ΄τους πάγκους των ομάδων.

– Η έκδοση συνολικά 11.268 εισιτηρίων τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες της γηπεδούχου ΚΑΕ.

– Η διάθεση από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, για την περιφρούρηση της τάξης, 140 ανδρών ιδιωτικής ασφαλείας. Καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, θα υπάρχει πάνω από τη φυσούνα, ικανός αριθμός security.

– Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα παραδοθεί στην επιτήρηση της Αστυνομίας, την παραμονή του αγώνα, στις 10 μ.μ. . Μάλιστα την ημέρα του παιχνιδιού, για τη διευκόλυνση του αστυνομικού ελέγχου, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν θα έχει καμία άλλη αγωνιστική δραστηριότητα. Αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από νωρίς την Πέμπτη, ενώ πριν τον αγώνα εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας θα επιθεωρήσουν όλους τους χώρους.

– Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα προσέλθει και θα αποχωρήσει από το ΣΕΦ, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Στο χώρο των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού, θα υπάρχει μόνο αστυνομική δύναμη, ενώ φρουρούμενο θα παραμείνει σε ειδικό χώρο και το πούλμαν της ομάδας.

– Η πρόσβαση των φιλάθλων στις θύρες εισόδου, θα γίνεται ΜΟΝΟ από την πλευρά της ράμπας του ΗΣΑΠ και την αντίστοιχη ράμπα της λίμνης. Δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση από τις άλλες δύο ράμπες και από τις τρεις εξωτερικές κλίμακες, οι οποίες θα έχουν αποκλειστεί.

– Η πρόσβαση των ΑμεΑ θα γίνεται από τη ράμπα από την πλευρά του ΗΣΑΠ (έναντι υποσταθμού της ΔΕΗ) και θα εισέρχονται στο Στάδιο από τη θύρα 8, βάσει καταστάσεων της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

– Ο έλεγχος από τους αστυνομικούς των φιλάθλων που θα προσέρχονται στο Στάδιο, θα είναι ιδιαίτερα ενδελεχής. Δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση σε κανέναν που δεν θα έχει εισιτήριο εισόδου.

– Όλες οι θύρες εισόδου – εξόδου, για λόγους ασφάλειας, θα παραμένουν φυλασσόμενες, αλλά ξεκλείδωτες, όλο το χρονικό διάστημα που οι φίλαθλοι θα βρίσκονται στο Στάδιο, ενώ μετά την έναρξη του αγώνα, θα «απελευθερωθεί» το μεταλλικό πλέγμα στα τουρνικέ των θυρών εισόδου.

– Το νερό και τα αναψυκτικά που θα πωλούνται από το μπαρ του Σταδίου, θα διατίθενται σε πλαστικά κυπελάκια. Απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοολούχων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχος Γιάννης Διαμαντόπουλος, πλαισιούμενος από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αστυνομίας. Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος και ο υπεύθυνος ασφαλείας Κώστας Ζαχαρόπουλος. Οι Γενικοί Διευθυντές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργος Μοιρέας και Τζορτζ Σίντιακ και ο υπεύθυνος ασφαλείας Μιχάλης Γεωργαντής. Ο εκπρόσωπος της Δ.Ε.Α.Β. Β. Γκιούσμας και από πλευράς ΣΕΦ, ο Συντονιστής Διευθυντής Παναγιώτης Φασούλας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Σταδίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία επισημάνθηκε από όλους η αναγκαιότητα των προληπτικών ελέγχων από την Αστυνομία κατά την προσέλευση των φιλάθλων, ο επικεφαλής της Αστυνομίας Ταξίαρχος Γ. Διαμαντόπουλος, κατέστησε σαφές, ότι θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες και θα ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται και ευχήθηκε νίκες στις δύο ομάδες στους αγώνες τους με Εφές Αναντολού και Μάλαγα αντίστοιχα που θα προηγηθούν, για να έχουμε ένα πιο ήρεμο αγώνα.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0