Σπανούλης : «Να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες»

Σπανούλης : «Να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες»

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε μετά την προπόνηση στους Έλληνες δημοσιογράφους σχετικά με το Final 4 στη Μαδρίτη και συγκεκριμένα τον ημιτελικό της διοργάνωσης απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

pegasus_LARGE_t_1041_105872239

«Εμείς θέλουμε να παίξουμε το μπάσκετ που παίζουμε όλη τη χρονιά, είμαστε προετοιμασμένοι καλά και όλοι στην ομάδα ανυπομονούμε γι αυτό το παιχνίδι».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι έχει κερδίσει σε όλες τις παρουσίες του σε Final 4 την κούπα και πως έχει 3 βραβεία MVP όσα και ο Τόνι Κούκοτς, απάντησε:

«Εγώ δεν τα κοιτάω αυτά, είναι για εσάς πιο πολύ αυτά (σ.σ. δημοσιογράφους) εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να νικάει η ομάδα. Εγώ αυτό που θέλω είναι να βοηθάω την ομάδα και όταν νικάει η ομάδα όχι μόνο εγώ, αλλά όλα τα παιδιά έχουμε ατομικές διακρίσεις».

Αμυντικό δόγμα… Σφαιρόπουλου θα επαληθευτεί και πάλι;

Το ελπίζω γι’ αυτό είμαστε εδώ. Ήρθαμε για να νικήσουμε δεν ήρθαμε ούτε για τουρισμό, ούτε για γιορτές, ήρθαμε εδώ για να παίξουμε μπάσκετ και ελπίζω η άμυνά μας να είναι εξίσου καλή όπως όλη τη χρονιά.

Αν χρειαστεί ένα σουτ θα το πάρεις εσύ ή θα πασάρεις στον Πρίντεζη;

Εξαρτάται πως θα είναι η άμυνα. Δεν χρειάζεται να πω κάτι στα παιδιά όλοι είναι έτοιμοι και ο καθένας ξέρει πως μπορεί να συγκεντρωθεί για να είναι έτοιμος. Μακάρι αυτό που είπε ο πρόεδρος να γίνει (σ.σ. τα μυστικά θα σας τα πω την Κυριακή το βράδυ τόνισε ο Γ. Αγγελόπουλος) αυτό θέλουμε όλοι μας να κάνουμε περήφανο τον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και κατ’ επέκταση όλους τους Έλληνες γιατί εδώ δεν αντιπροσωπεύουμε μόνο τον Ολυμπιακό αλλά ολόκληρη την Ελλάδα εδώ.

Μυστικό για επιτυχία αυτής της συγκεκριμένης ομάδας;

Νοοτροπία, χαρακτήρας, σκληρή δουλειά, καλή χημεία, ρόλοι. Όλα αυτά είναι μέσα στη συνταγή της επιτυχίας. Άλλες φορές πρέπει να μιλάς άλλες να συγκεντρώνεσαι και όλοι να σε βλέπουν και να καταλαβαίνουν πόσο κρίσιμα είναι αυτά τα πράγματα. Δεν χρειάζεται να πω κάτι όλα τα παιδιά είναι έμπειρα ξέρουν τι να κάνουν από μόνοι τους και πιστεύω ανυπομονούν να ξεκινήσει το αυριανό παιχνίδι.

Ο Κιριλένκο είπε ότι αν ξαναγίνονταν η τελευταία φάση της Κων/πολης δεν θα έβγαινε πάνω του για βοήθεια.

Τότε θα πήγαινα για το καλάθι.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0