Σωκράτης Κόκκαλης: “Ελπίζω να αφήσει να πάρουν και οι άλλοι κανένα πρωτάθλημα”

Από τη σημερινή σπουδαία εκδήλωση, δεν θα μπορούσε να έλειπε ο Σωκράτης Κόκκαλης.

1366904

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την αναγέννηση του συλλόγου σε όλα τα αθλήματα, φυσικά και το ποδόσφαιρο που άφησε πίσω του τα λεγόμενα «πέτρινα» χρόνια, βραβεύτηκε από τον Δήμο Πειραιά και τον Δήμαρχο, Γιάννη Μώραλη, με τον οποίο υπήρξε για περισσότερα από 15 χρόνια συνεργάτης του στην ΠΑΕ. Μάλιστα, οι ατάκες του ήταν… μυθικές για το… γλέντι που τους κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Ο Ολυμπιακός είναι γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα σ’ αυτή τη χώρα και ειδικά στο ποδόσφαιρο. Έχει πάρει αμέτρητα πρωταθλήματα. Έχει την καλύτερη ομάδα. Έχει τους καλύτερους φιλάθλους, εκτός από ορισμένες φορές (γέλια) και έχει και την καλύτερη διοίκηση. Όλα αυτά συνιστούν ένα πλεονέκτημα το οποίο οι άλλες ομάδες δεν μπορούν να το αποκτήσουν.

Προχθές ο Ολυμπιακός είχε ένα αποτέλεσμα που δεν άρεσε πολύ στους φιλάθλους. Οι φίλαθλοι στο τέλος του αγώνα, κατά κάποιο τρόπο, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους με ορισμένα σφυρίγματα. Τα έχω ζήσει κι εγώ πολλές φορές αυτά. Θα ήθελα λοιπόν να απευθυνθώ σ’ αυτούς τους φιλάθλους. Να τους ρωτήσω οι κακομοίρηδες οι φίλαθλοι των άλλων ομάδων, που έχουν να πάρουν τόσα χρόνια πρωτάθλημα, θα έπρεπε να έρχονται με καλάσνικοφ στα γήπεδα;

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε. Εγώ έκανα ό,τι έκανα για τον Ολυμπιακό γιατί είμαι Ολυμπιακός και τον αγαπάω. Είμαι βέβαιος ότι η διαδοχή, ο νέος πρόεδρος ο κ. Μαρινάκης, που συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τη διοίκηση και την πορεία του Ολυμπιακού, θα έχει περισσότερα πρωταθλήματα, και ελπίζω, αν θέλει κάποια στιγμή, ν’ αφήσει να πάρει κάποιο και κανένας άλλος (γέλια). Ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά».