Προτάσοφ: «Αυτούς πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός»

Προτάσοφ: «Αυτούς πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός»

Το προφίλ της Ντνίπρο, λίγες ώρες πριν από τον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό, σκιαγράφησε ο Όλεγκ Προτάσοφ. Σε ποιον παίκτη εθιστά την προσοχή ο Ουκρανός τεχνικός.

094153

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Ντνίπρο για τη φάση των «32» του Europa League πλησιάζει και οι Πειραιώτες βρίσκονται στην τελική ευθεία για το ταξίδι στην Ουκρανία.

Εν όψει αυτής της αναμέτρησης μίλησε ο Όλεγκ Προτάσοφ, ο οποίος ξέρει αρκετά καλά και τις δύο ομάδες και σκιαγράφησε το προφίλ του αντιπάλου των πρωταθλητών Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 52χρονος προπονητής στην εφημερίδα «Γαύρο»

Για την κατάσταση της Ντνίπρο εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό:

«Η Ντνίπρο είναι μία ομάδα που βγάζει αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της. Πρόκειται για ένα σύνολο καλά δουλεμένο, το οποίο δίνει πολλή έμφαση στον τομέα της τακτικής, αλλά και βασίζεται πάρα πολύ στην επιθετική του λειτουργία. Οι παίκτες της δίνουν έμφαση κυρίως στον τρόπο που θα αναπτυχτούν και στο πώς θα δημιουργήσουν προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες, ωστόσο, εκτιμώ ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την βραδιά στην οποία θα βρεθούν και οι δύο αντίπαλοι. Αυτό που οφείλει να προσέξει ο Ολυμπιακός, είναι και οι τρεις της επιθετικοί: ο Κάλινιτς, ο Ζοζύλια και ο Σελεζνιόφ, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και μπορούν ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσουν προβλήματα σε οποιαδήποτε άμυνα. Γενικότερα πρόκειται για μία πολύ ισορροπημένη ομάδα. Πάντως, δεν είναι μόνο αυτοί, που χρειάζονται προσοχή, αφού η ουκρανική ομάδα έχει αρκετούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές όπως ο Εβγκέν Κονοπλιάνκα, ο οποίος αποτελεί τον μοχλό της από τα αριστερά. Ήταν να φύγει για άλλη ομάδα τώρα τον χειμώνα (Ρόμα), αλλά τελικά φαίνεται πως θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Είναι ο ηγέτης τους. Θεωρώ ότι είναι ο παίκτης, που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα».

Για το γεγονός ότι η ουκρανική ομάδα είναι εδώ και δύο μήνες χωρίς επίσημους αγώνες:

«Σίγουρα το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει συνεχή ροή αγώνων αναμένεται να αποτελέσει καταλυτικό ρόλο στην έκβαση των προσεχών αναμετρήσεων. Πάντως, η Ντνίπρο είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα και θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός να φανεί πολύ προσεκτικός και στα δύο παιχνίδια, εάν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση. Αυτούς τους μήνες της διακοπής, η Ντνίπρο προετοιμάζεται ειδικά για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, και αυτό έχει δώσει έξτρα κίνητρο στην ουκρανική ομάδα. Αυτό πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους στον Ολυμπιακό».

Για την παρουσία του Μάρκεβιτς στον πάγκο της Ντνίπρο, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει ξανά τον Ολυμπιακό ως προπονητής της Μέταλιστ:

«Αυτό είναι μία ακόμη σημαντική παράμετρος, που πρέπει να απασχολήσει τον Ολυμπιακό. Όλο αυτό το διάστημα ο Μάρκεβιτς προετοιμάζεται την ομάδα του για αυτές τις αναμετρήσεις και γνωρίζει από πρώτο χέρι την ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες του στο Καραϊσκάκη. Πιστεύω πως θα περάσει εκείνος που θα προετοιμαστεί καλύτερα. Ναι μεν ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση, αλλά θα χρειαστεί να προσέξει πολύ».

Share and Enjoy !

0Shares
0 0