Στη 16η θέση ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Στη 16η θέση ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Στην τιμητική 16η θέση τερμάτισε ο ιστιοπλόος του Ολυμπιακού.

aim

Τη 16η θέση κατέλαβε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου στο Star Sailors League που ολοκληρώθηκε στις Μπαχάμες. Η συνολική παρουσία του ιστιοπλόου του Ολυμπιακού κρίνεται απόλυτα ικανοποιητική και σίγουρα αποτελεί διάκριση το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στους 16 καλύτερους ιστιοπλόους του κόσμου.

Στην κορυφαία αυτή διοργάνωση που διεξήχθη στις Μπαχάμες, έλαβαν μέρος τα 20 καλύτερα σκάφη του κόσμου με τους συμμετέχοντες να έχουν κερδίσει στο σύνολο 20 Ολυμπιακά και 99 Παγκόσμια μετάλλια! Με αυτούς τους ιστιοπλόους λοιπόν συναγωνίστηκε ο Αιμίλιος που μαζί με τον Αντώνη Τσότρα κατέλαβαν την 16η θέση.

Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός ξεκίνησε πολύ καλά στη διοργάνωση αφού μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας ήταν στην 9η θέση. Ωστόσο από την 3η ιστιοδρομία και μετά αγωνίστηκε με πρόβλημα στο σκάφος και με σκισμένο το μπροστινό μέρος του πανιού,  ζημιές που “προκλήθηκαν” ακούσια φυσικά, από τον Πολωνό Ολυμπιονίκη Ματέους Κουζνιέρεβιτς.

Την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Αμερικανοί Μ. Μέντεμπλατ-Φ. Μπράιαν που κέρδισαν το χρηματικό έπαθλο ύψους 200.000 δολαρίων, ακολούθησαν στη 2η θέση οι Σουηδοί Φ. Λουφ-Ε. Άντερς και οι Πολωνοί Μ. Κουζνιέρεβιτς-Ντ. Ζίκι.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0