Με -3 βαθμούς κινδυνεύουν ΑΕΚ, Ατρόμητος!

Με -3 βαθμούς κινδυνεύουν ΑΕΚ, Ατρόμητος!

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, στον οποίο ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου είχε αναθέσει την υπόθεση, άσκησε πειθαρχική δίωξη για τα θλιβερά γεγονότα στο Περιστέρι και οι Ατρόμητος, ΑΕΚ κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών, καθώς τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

1402805

Ατρόμητος και ΑΕΚ έχουν κληθεί σε απολογία για την Παρασκευή 11/2 στις 15:30 (σ.σ. η υπόθεση αναμένεται να αναβληθεί λόγω της αποχής των δικηγόρων) και το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα παρ.1, 6 προβλέπει τα εξής: «δ) Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα «αγωνιστικός χώρος είναι ο χώρος που περικλείεται από τις εξέδρες ή την εσωτερική περίφραξη του γηπέδου και περιλαμβάνει τον αγωνιστικό χώρο, την περιμετρική αυτού έκταση, τις τεχνικές περιοχές με τους πάγκους των αναπληρωματικών και των αξιωματούχων του αγώνα και διαθέτει πρόσβαση στο χώρο αποδυτηρίων».

Αναλυτικά η δίωξη του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα: «Ο κ. Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε δίωξη εις βάρος των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ατρόμητος διότι οι οπαδοί τους στο Περιστέρι την 7η Φεβρουαρίου 2016, αμέσως μετά την τέλεση του ποδοσφαιρικού αγώνα, ο οποίος διεξήχθη μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ και ΠΑΕ ΑΕΚ στα πλαίσια της 21ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος «SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ», δημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια, στα οποία ενεπλάκη σημαντικός αριθμός προσώπων και κατά τη διάρκεια των οποίων προκλήθηκε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος προσώπου. Οι παραπάνω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 1, 6 (περ. δ΄, στ΄), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Πηγή : http://www.gavros.gr/content/football/122359-me-3-bathmoys-kindyneyoyn-aek-atromhtos

Share and Enjoy !

0Shares
0 0