Οι δηλώσεις του κ. Περέιρα

Διαβάστε τις δηλώσεις του κ. Περέιρα μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό.

1194673

Ήταν το πρώτο σας εντός έδρας ματς. Πήρατε μία πρώτη εικόνα για το πώς θα αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι τον Ολυμπιακό. Πώς έχετε στο μυαλό σας τον τρόπο για να διασπάτε αυτές τις άμυνες;
Αυτή η πρώτη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη για εμάς. Δουλέψαμε πολλές ώρες και προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, προσπαθήσαμε να βρούμε διαφορετικούς τρόπους. Για αυτό δεν είχαμε φρεσκάδα. Ήμασταν λίγο κουρασμένοι. Για να παίξεις απέναντι σε τέτοιες ομάδες με κλειστές άμυνες, αν δεν κάνω λάθος είναι η ομάδα που έχει δεχτεί τα λιγότερα γκολ, πρέπει να έχεις δυναμική στο παιχνίδι σου και ένταση. Εμείς σήμερα δεν τα είχαμε και αυτό οφείλεται στην δύσκολη εβδομάδα που είχαμε. Δουλεύουμε πάντως για να διασπάμε τις αντίπαλες άμυνες.

Τι κρατάτε πέρα από τη νίκη;
Αυτό που μου άρεσε είναι ο τρόπος που δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μας απειλήσει. Είναι ένας αντίπαλος που έχει γρήγορους παίκτες, προσπαθεί με αντεπιθέσεις να απειλήσει και δεν του το επιτρέψαμε. Επίσης, είχε κλειστή άμυνα και εμείς είχαμε κάποιες ευκαιρίες για να βάλουμε ένα γκολ πιο νωρίς. Αν είχε συμβεί, θα είχε ανοίξει ο αντίπαλος. Μου άρεσε ότι συνεχίσαμε να πιστεύουμε και να μην παραιτηθούμε από το παιχνίδι και τα καταφέραμε να σκοράρουμε και στο τέλος απέναντι σε έναν αντίπαλο που δέχεται πολύ λίγα γκολ.

Είναι το δεύτερό σας παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακού και βλέπουμε κάποιους παίκτες που έχουν άλλη εικόνα, όπως για παράδειγμα ο Ντοσεβί που δεν είχε σκοράρει πριν από εσάς και τώρα έχει δύο συνεχόμενα. Ένας από τους στόχους σας είναι να αξιοποιήσετε όλο το ρόστερ;
Όταν κάτι αλλάζει και προσπαθούμε να αλλάξουμε τον τρόπο δουλειάς μας, είναι σημαντικό να συνδυάζεται με νίκες. Όταν προσπαθείς κάτι καινούριο η νίκη σου δίνει την αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό στα επόμενα παιχνίδια να έρχονται οι νίκες γιατί αυτές θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Αυτό που επιμένω και μ’ άρεσε πολύ ήταν η θέληση των παικτών για να τα πάμε καλά και η συνεχόμενη ένταση που προσπάθησαν να δείξουν. Αυτό έχει σημασία και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις επιλογές που έχουμε.

Θα θέλαμε μία γενικότερη αξιολόγηση για τον Παναιτωλικό. Μέχρι το πρώτο γκολ σας έκαναν λάθη οι ποδοσφαιριστές σας σε συνδυασμό με την καλά στημένη άμυνα του Παναιτωλικού.
Θα ανησυχούσα αν η ομάδα μου δεν είχε τη δυναμική να δημιουργεί φάσεις. Από τη στιγμή που δημιουργούμε, δεν ανησυχώ. Παίξαμε κόντρα σε μία ομάδα που έχει καλή άμυνα, είναι πολύ καλά οργανωμένη στην αμυντική της λειτουργία. Όταν δεν μετατρέψαμε τις φάσεις σε γκολ οφείλεται πότε σε λάθη δικά μας και πότε στην αξία της αντίπαλης άμυνας. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να αυξήσουμε τη δυναμική μας, να παίζουμε με περισσότερη ένταση και ποιότητα στο παιχνίδι μας. Αυτό θα έρθει με τη δουλειά. Όμως το πιο σημαντικό είναι οι νίκες που θα μας δίνουν τη δύναμη για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είμαστε ικανοποιημένοι που κερδίσαμε μία ομάδα που είναι πολύ δύσκολη αντίπαλος.

Μένει ένας μήνας για να ξεκινήσει το UEFA Europa League. Θα καταφέρετε να περάσετε σε αυτό το διάστημα τη φιλοσοφία σας και σε συνδυασμό με τις μεταγραφές που ενδεχομένως θα γίνουν;
Πρέπει να δουλεύουμε βιαστικά, πολύ καλά και πάνω απ’ όλα σωστά. Το πιο σημαντικό είναι να φτάσουμε μέχρι εκείνο το παιχνίδι με νίκες.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε δύο γκολ. Ήταν αποτέλεσμα της αλλαγής τακτικής που κάνατε; Κι επίσης, πού βρίσκεται το θέμα της απόκτησης στόπερ;
Όταν βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά στο παιχνίδι σου και κάποιες φάσεις δεν σου βγαίνουν όπως τις έχεις προγραμματίσει είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις αλλαγή. Κάναμε τις αλλαγές για να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και να φρεσκάρουμε την επίθεση. Επίσης είναι σημαντικό ότι οι παίκτες που μπήκαν ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν, μπήκαν με τον σωστό σκεπτικό, με πολύ ομαδική διάθεση να βοηθήσουν την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες που μπήκαν ως αλλαγές, γιατί μας βοήθησαν. Σε σχέση με το δεύτερο ερώτημά σας, έχουμε πολύ λίγο χρόνο μπροστά μας, προσπαθώ να εκτιμήσω τους ποδοσφαιριστές που έχουμε, προσπαθώ να πάρω την καλύτερη απόφαση για την ενίσχυση, αλλά πρέπει να το αποφασίσουμε εσωτερικά και μετά να σας το ανακοινώσουμε.  

Share and Enjoy !

0Shares
0 0