«Παίζουν» Χουέρτας, Χάκετ

Το κενό του Όλιβερ Λαφαγιέτ αναπληρώθηκε με την απόκτηση του Ντι Τζέι Στρόμπερι.Η απώλεια του Κώστα Σλούκα είναι το τελευταίο κενό που πρέπει να καλυφθεί και για τη συγκεκριμένη θέση, έχουν προταθεί και εξετάζονται αρκετοί παίκτες.

hue_hac

Μία από τις δύο “λύσεις” που βρίσκονται ψηλά στη λίστα είναι ο Μαρσελίνιο Χουέρτας. Ο 32χρονος (25/5/1983) πλέι-μέικερ (1.93 ύψος) αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα φέτος, έχει μείνει ελεύθερος και η περίπτωση του αρέσει στους ανθρώπους των ερυθρολεύκων. Ο διεθνής με την εθνική Βραζιλίας παίζει με κοινοτικό διαβατήριο (ιταλικό) στην Ευρώπη, κάτι που απελευθερώνει τις επιλογές του Ολυμπιακού στις θέσεις των ξένων (Χάντερ, Στρόμπερι και ο Λοτζέσκι με κοινοτικό διαβατήριο οι σίγουροι για τις 4+2 θέσεις).

Tο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ αναφέρει πως την περίπτωση του βλέπει (και πάλι) “ζεστά” και ο Ολυμπιακός. Ο 28χρονος (19/12/1987) κόμπο-γκαρντ (1.98 ύψος), ύστερα από μία σεζόν με την Σιένα (2012-2013) και δύο με την Αρμάνι Μιλάνο (2013-2015), έχει μείνει ελεύθερος και προτάθηκε στους Πειραιώτες.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό γκαρντ, που παίζει με άνεση τόσο σαν πλέι-μέικερ, όσο και στο “2”. Παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά σε ένα παιχνίδι. Έχει έφεση στην επίθεση, αλλά και στην δημιουργία, διαθέτει ιταλικό διαβατήριο, αλλά το πρόβλημα στην περίπτωση του είναι ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του. Για αυτόν τον λόγο οι Πειραιώτες είχαν κάποιους ενδοιασμούς για τον αθλητή τις προηγούμενες βδομάδες, αλλά το ερυθρόλευκο ενδιαφέρον τους “αναζωπυρώθηκε” τις τελευταίες μέρες και οι Πρωταθλητές Ελλάδας εξετάζουν ξανά το ενδεχόμενο απόκτησης του.