Η τελευταία επιθυμία του Νίκου Γιούτσου: Τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης αλλά και η δέσμευση της οικογένειας

Δείτε την εκπομπή μας

Η τελευταία επιθυμία του Νίκου Γιούτσου: Τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης αλλά και η δέσμευση της οικογένειας

Τι ζήτησε ο Νίκος Γιούτσος από τα αγαπημένα του πρόσωπα, πριν κλείσει τα μάτια του…
Το άκουσμα της είδησης έδωσε την αίσθηση για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Εκείνης που χάνεται πίσω στον χρόνο αφήνοντας λιγοστά ίχνη, άλλοτε ασπρόμαυρα και άλλοτε έγχρωμα «καρέ» αποτυπωμένα από τον φωτογραφικό φακό.

Τα χρόνια που το παλιό «Καραϊσκάκης» αναστέναζε κάθε φορά που η μπάλα έφτανε στα πόδια κάποιου που τη διέταζε να ισορροπήσει στον ασβέστη: «Έμπαινε Γιούτσο» φώναζαν από τις κερκίδες και οι κραυγές τους έμελλε να αποτελέσουν σήμα κατατεθέν. Για τον μεγάλο Ολυμπιακό του μαέστρου Μάρτον Μπούκοβι στα μέσα της δεκαετίας του ‘ 60.

Τριακόσια τριάντα ματς και 128 γκολ κατέγραψε η ερυθρόλευκη Ιστορία πλάι στο όνομα του Νίκου Γιούτσου που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια του Ολυμπιακού αλλά και συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένας πραγματικός θρύλος των γηπέδων: «Τεράστιο κεφάλαιο στην ολόχρυση ιστορία του Ολυμπιακού, μια μεγάλη μορφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου» όπως σημείωσαν οι Πειραιώτες.

Αμέτρητοι φίλοι του Ολυμπιακού και του ποδοσφαίρου από χθες το απόγευμα ψάχνουν έναν τρόπο να επικοινωνήσουν με την οικογένεια του εκλιπόντος προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράσταση τους αλλά και να πληροφορηθούν που και πότε θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία. Επιθυμούν να είναι εκεί. Να αποτίσουν φόρο τιμής. Να τον αποχαιρετήσουν αφήνοντας ένα λουλούδι…
Και είναι πραγματικά συγκινητικό όλο αυτό που συμβαίνει για κάποιον που η τελευταία του εικόνα στους αγωνιστικούς χώρους είναι μισό αιώνα πίσω. Μια απόδειξη του μύθου του, αλλά και της «κληρονομίας» του Ολυμπιακού.

Μόνο που ο Νίκος Γιούτσος πριν κλείσει τα μάτια του, δέσμευσε την οικογένεια του με μια τελευταία επιθυμία. Ήθελε να αποτεφρωθεί μετά θάνατον. Και το «αντίο» να αφορά μόνο στον στενό οικογενειακό κύκλο του. Μόνο η γυναίκα, τα παιδιά, τα εγγόνια του και κάποιοι πολύ στενοί φίλοι. Αυτό ζήτησε, αυτό είναι υποχρεωμένη να κάνει και η οικογένεια του.

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας; Οι άνθρωποι του Νίκου Γιούτσου ευχαριστούν από καρδιάς όλον τον κόσμο για το ενδιαφέρον και τα μηνύματα συμπαράστασης. Θα σεβαστούν όμως την τελευταία επιθυμία του και ότι συμβεί στην Ριτσώνα (αποτέφρωση) θα αφορά μόνο τον στενό κύκλο της.

Πηγή
https://www.to10.gr/podosfero/superleague/2665453/teleftea-epithymia-tou-nikou-gioutsou-ta-ekatontades-minymata-sybarastasis-alla-ke-desmefsi-tis-ikogenias/