«Βόμβες» Μαρινάκη κατά Παναθηναϊκού: «Ο διαιτητής έγραψε στο Φ.Α ότι ο Παναθηναϊκός αποχώρησε, μιλάμε για παραμύθια που είχαμε καιρό να δούμε»

«Βόμβες» Μαρινάκη κατά Παναθηναϊκού: «Ο διαιτητής έγραψε στο Φ.Α ότι ο Παναθηναϊκός αποχώρησε, μιλάμε για παραμύθια που είχαμε καιρό να δούμε»

Δείτε την εκπομπή μας

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

«Αυτό που είδαμε σήμερα μετά από πολλές ώρες στα αποδυτήρια με τους διαιτητές, τους παρατηρητές, τους γιατρούς των δύο ομάδων και τον γιατρό του αγώνα, για να μην μακρηγορούμε, αυτό που έγραψε ο γιατρός του αγώνα είναι ότι κατά τη γνώμη του μετά από εξέταση του παίκτη, μια ώρα μετά το συμβάν, είναι ότι η κλινική του εικόνα είναι ικανοποιητική. Από εκεί και πέρα ο γιατρός δεν ήταν έτοιμος για να κάνει περαιτέρω εξετάσεις, καθώς δεν είχε στο γήπεδο τα εργαστήρια που χρειάζονται, προκειμένου να πει εάν ο παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν fit ή no fit.
Σύμφωνα με τον κανονισμό, τον οποίο θα πρέπει να κοιτάξουμε ξανά στη Super League γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις ο γιατρός δεν μπορεί να πει με ακρίβεια, χρειάζονται να γίνονται εξετάσεις με μηχανήματα, τα οποία όμως δεν έχουμε στα γήπεδά μας.

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι το εξής: Ακούστηκε ένας κρότος και εκείνη τη στιγμή υπάρχουν παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά και του Ολυμπιακού, που έκαναν προθέρμανση. Ηταν μισό μέτρο, ένα μέτρο, δύο μέτρα, ο ένας δίπλα στον άλλον.

Μόνο ένας ποδοσφαιριστής, όμως, φάνηκε να έχει ευαισθησία στα αφτιά του. Επεσε κάτω. Χωρίς να τον έχει ακουμπήσει κροτίδα. Ήταν κατηγορηματικός ο γιατρός. Δεν υπήρχε επαφή.

Από τον κρότο είπε ο παίκτης ότι ζαλίζεται και δεν μπορεί να σηκωθεί. Φεύγοντας τον είδαμε να φοράει και κολάρο. Μιλάμε για παραμύθια που είχαμε καιρό να δούμε στα ελληνικά γήπεδα. Εγώ θέλω να θυμίσω σε όλο τον κόσμο να βάλουμε να δούμε ξανά τα παιχνίδια που έχει παίξει ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, ειδικά όταν ήμουν και εγώ στο γήπεδο. Ηταν πάνω από τον πάγκο του Ολυμπιακού, από εμάς και τους παίκτες μας που έκαναν προθέρμανση 40 ποινικοί με μαχαίρια και σουγιάδες να ρίχνουν αυτοσχέδιες βόμβες, οι οποίοι περνούσαν από πάνω μας.

Παίξαμε και χάσαμε. Δεν δημιουργήσαμε κανένα θέμα. Ηταν επί 1000 οι κροτίδες όχι επί 2. Παίξαμε το παιχνίδι και δεν δημιουργήσαμε κανέναν θέμα. Όταν υπήρξε διακοπή με τον Φινμπόγκασον, κάηκε το πόδι του. Το είδαν οι γιατροί και το κατέγραψαν.

Δεν μπορούσε να συνεχίσει. Οι γιατροί αυτή τη φορά δεν έχουν καταγράψει κάποια βλάβη. Σύμφωνα με τον γιατρό ήταν ικανοποιητική η κλινική εικόνα του παίκτη του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να τον πάει στο νοσοκομείο και ο ίδιος ο παίκτης.

Είδαμε ακριβώς τι συνέβη στο πρόσφατο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ πριν από λίγες εβδομάδες. Ακούσαμε πόσες κροτίδες έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα, όποτε ακούγεται μια κροτίδα θα πέφτει κάποιος παίκτης κάτω θα λέει ότι ζαλίζεται και θα διακόπτεται το ματς.

Αντί να κάνουμε δύο βήματα μπροστά, κάνουμε 10 πίσω. Θα ήθελα να αποφεύγουμε τέτοιου είδους γεγονότα, που πάνε πολλά χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν ήμουν στη θέση του προέδρου του Παναθηναϊκού οι οδηγίες μου θα ήταν ξεκάθαρες: Να παιχτεί το παιχνίδι στο γήπεδο. Ο γιατρός, τον οποίο δεν έχω ξαναδεί ποτέ, λέει ότι κατά τη γνώμη του, τα τεστ στα αφτιά και στα μάτια του παίκτη και κατ’ επέκταση η κλινική του εικόνα είναι καλή.

Πιστεύω ότι θα έπρεπε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε προθέρμανση. Δεν έπαιζε και κατά 99% δεν θα έπαιζε. Σας λέω τι ακριβώς έχει συμβεί. Απόψε έχω δύο λόγους να είμαι απογοητευμένος: Τόσο σαν πρόεδρος της Super League όσο και ως πρόεδρος του Ολυμπιακού. Μας πάει πίσω και είναι προηγούμενο το οποίο ξεκίνησε σήμερα από τον Παναθηναϊκό μέσα στο Καραϊσκάκη. Θα το βρούμε μπροστά μας.

«Δύο – τρεις ώρες που ήμουν κάτω, προσπάθησα με κάθε τρόπο να είμαστε ήρεμοι. Λέει ο γιατρός κύριε Μαρινάκη μου βρίζουν τη μητέρα μου και μου απειλούν τη ζωή. Δεν ήξερα και το όνομά του. Του λέω αποκλείεται να είναι από εμάς. Πρώτη φορά σε βλέπουμε και ο κόσμος έξω δεν ξέρει τι συζητάμε. Το είπα και στον Παναθηναϊκό.

Ο κύριος Νικολογιάννης, ο οποίος εργάζεται στον sport-fm και ξέρουμε ποια είναι η σχέση του συγκεκριμένου σταθμού με την ιδιοκτησία του Παναθηναϊκού, είπε ότι ο γιατρός του αγώνα άλλαξε γνώμη και ήταν αγκαλιά με τον Μαρινάκη. Όταν έχουμε 30.000 κόσμο μέσα στο γήπεδο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτές τις προβοκατόρικες τακτικές και να έχουμε μια σοβαρότητα. Φανταστείτε το mega ή οι εφημερίδες της Alter Ego να γράφουν ανακρίβειες και να ξεσηκώνουν τον κόσμο».

Για το τι έλεγε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του: «Στους παίκτες του Ολυμπιακού έλεγα ότι είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το παιχνίδι. Σκοράραμε και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε το ματς. Ολοι οι παίκτες ήθελαν να συνεχίσουν, ακόμα και οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Ηταν ένα ντέρμπι που είχε φάσεις και όλοι ήθελαν να τελειώσει.
Για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα: «Πλέον τα δικαστήρια έχουν τον λόγο. Εμείς θέλαμε να παίξουμε το ματς και πιστεύω ότι δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος να μην συνεχιστεί. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές, που θα αποφασίσουν γι’ αυτό το ματς και τι θα γίνει».

«Εκτός από αυτά που έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα ότι ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που αποχώρησε από το παιχνίδι, εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε φωτογραφίες του γιατρού με κασκόλ του Παναθηναϊκού στο γήπεδο. Το λέμε τώρα που έφυγαν οι οπαδοί μας από το γήπεδο. Δεν είπαμε τίποτα. Το λέμε τώρα, πρώτη φορά. Δεν τις έδειξα ούτε του γιατρού και να του πω πρόσεχε τι θα γράψεις γιατί είσαι Παναθηναϊκός δηλωμένος . Εμείς πρέπει να ηρεμούμε τον κόσμο.

Σας λέμε και κάτι άλλο. Θα το δείτε τις επόμενες ημέρες. Η κροτίδα που συζητάμε ήταν πολύ μακριά από τους παίκτες που έκαναν προθέρμανση. Υπήρχαν πολλοί παίκτες που ήταν πιο κοντά από ότι ο συγκεκριμένος, αλλά όπως είπαμε, δεν έχουν όλοι την ίδια ευαισθησία στα αφτιά τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μην βιάζεστε. Υπάρχουν στοιχεία με τα οποία θα εκπλαγούμε ευχάριστα».