Το 47ο, το 8ο three-peat, το 10/12 και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που «έπιασε» την ΑΕΚ!

Το 47ο, το 8ο three-peat, το 10/12 και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που «έπιασε» την ΑΕΚ!

Δείτε την εκπομπή μας

Ο Ολυμπιακός γιορτάζει απόψε το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, αλλά παράλληλα συνεχίζει μια σειρά φοβερών ρεκόρ.
Ακριβώς 47 φορές. Τόσες έχει γιορτάσει πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός στην ιστορία του. Στα συνολικά 86 που έχουν παιχτεί από το 1927 και μετά.

Το προφανές δεν χρειάζετει επεξήγηση: ο Ολυμπιακός έχει περισσότερα τρόπαια από όλες τις υπόλοιπες ομάδες μαζί. Υπάρχουν κι άλλα, όμως, που καθιστούν ξεχωριστή την κατάκτηση του φετινού τίτλου για τους Ερυθρόλευκους. Και κάνουν τους Πειραιώτες να χαμογελούν.

Κατ’ αρχάς ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά να γιορτάσουν με τους οπαδούς τους στο γήπεδο. Η πανδημία στέρησε από τους πρωταθλητές το κοινό τους (εντός γηπέδου) και στις δύο προηγούμενες κατακτήσεις. Ο κορωνοϊός «κράτησε» κλειστό το Γεώργιος Καραϊσκάκης στα πρωταθλήματα του 2020 και του 2021. Όχι, όμως, φέτος.

Με τον φετινό τίτλο, οι Ερυθρόλευκοι κάνουν ένα σπουδαίο three-peat. Όχι το πρώτο, βεβαίως. Αυτή είναι η 8η φορά που ο Ολυμπιακός κατακτά τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα στην ιστορία του. Επίτευγμα η διάσταση του οποίου γίνεται κατανοητή εάν αναλογιστεί κανείς ότι η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός το έχουν καταφέρει μόλις από μία φορά (σ.σ. τις χρονιάς 1992-94 η Ενωση, την περίοδο 1960-62 το Τριφύλλι!). Ενώ από τρία πρωταθλήματα στην ιστορίας τους έχουν Αρης και ΠΑΟΚ. Από αυτές τις «τριάδες», αλλά και από τα υπόλοιπα, φτάσαμε στα 47.

Τα 10 εκ των οποίων, μάλιστα, έχουν κατακτηθεί την τελευταία 12ετία! Ναι, στην εποχή της διοικητής ηγεσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη ο Ολυμπιακός έχει πανηγυρίσει σχεδόν το 84% των τίτλων που έχει διεκδικήσει. Και με αυτό το 10/12 ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού «έπιασε» την ΑΕΚ σε επαγγελματικά πρωταθλήματα. Διότι μπορεί η Ενωση να έχει 12, αλλά τα 10 από την ημέρα που το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό.

Θέλετε κι άλλους αριθμούς που εξηγούν γιατί η ημέρα είναι ξεχωριστή; Από το 1997 έως και σήμερα, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει το 84% των διαθέσιμων τίτλων! Και συνεχίζει. Πριν συνεχίσει, όμως, θα γιορτάσει το 47ο. Σε μια γιορτή, μια φιέστα με εξέχοντα καλεσμένο τον ΠΑΟΚ (20:00). Αυτό το Σάββατο θα είναι διαφορετικό. Ερυθρόλευκο.

https://www.to10.gr/podosfero/superleague/2025985/47o-8o-three-peat-10-12-ke-o-vangelis-marinakis-pou-epiase-tin-aek/

Share and Enjoy !

0Shares
0 0