Ο Θρύλος τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη!

Ο Ολυμπιακός διαθέτει για μία ακόμη χρονιά την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα… Μπορεί να μην αποτυπώνεται αυτό από τον βαθμολογικό πίνακα, όπου βρίσκεται πλέον στο -2 από την κορυφή, ωστόσο, ακόμη και οι αντίπαλοί του γνωρίζουν την αλήθεια.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις μέχρι στιγμής στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και χωρίς «εξυγίανση», η οποία έχει καταφέρει να τον σταματήσει σε κάποια ματς, τελευταίο αυτό στον Βόλο, θα βρίσκονταν εκείνοι στην κορυφή.

Όμως, παρόλο αυτά οι αριθμοί του Ολυμπιακού αποτυπώνουν την ανωτερότητά του… Μάλιστα, ο Θρύλος έχει καταφέρει σε αυτές τις πρώτες 16 αγωνιστικές της σεζόν να διαθέτει την καλύτερη άμυνα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες έχουν δεχτεί στη Super League μόλις 6 γκολ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 13… Ο Ολυμπιακός έχει πάρει εξαιρετικό βαθμό στην άμυνά του, με τον Ζοσέ Σα, τους αμυντικούς, Σεμέδο, Αβραάμ, Μπα, Μεριά, Τσιμίκα, Ομάρ, αλλά και συνολικά όλη την ομάδα να έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά.

Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, έχουν την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη, με μόνο την Σλάβια Πράγας στην Τσεχία να βρίσκεται πιο πάνω στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία… Με τους Τσέχους να έχουν δεχτεί σε 20 αγωνιστικές μόνο 4 γκολ…

Από εκεί και πέρα πολύ καλά τα έχει πάει και η Ζενίτ στην Ρωσία, η οποία έχει δεχτεί 9 γκολ σε 19 αγώνες!

Φυσικά, στα πρωταθλήματα όπως της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας κ.α., οι ομάδες των οποίων έχουν χειρότερη επίδοση από τον Ολυμπιακό, υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, όμως, αυτό δεν αναιρεί την σπουδαία διάκριση των Πειραιωτών μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.
Πηγή Gavros.gr