Μαρτίνεθ: «Υπάρχει δίψα για τη νίκη»

Μαρτίνεθ: «Υπάρχει δίψα για τη νίκη»

Ο Μαρτίνεθ επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου για:

Το εάν το… φτωχό 3-1 αδικεί την ομάδα του Ολυμπιακού:

Πρώτα θέλουμε να πούμε ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ομάδα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος ειδικά με το α’ μέρος. Βελτιώσαμε κυρίως την προτελευταία και την τελευταία μπαλιά. Βάλαμε 3 γκολ, μας ακύρωσανε άλλα 2 και έδειξε διάθεση η ομάδα να επιβληθεί στον αντίπαλο. Υπήρξε μία ωραία επικοινωνία με τον κόσμο. Η ομάδα έδειξε μία διάθεση να επιβληθεί στον αντίπαλο. Δείξαμε ότι για οποιονδήποτε αντίπαλο δείξαμε πως εδώ θα είναι δύσκολα τα πράγματα.

Το κατά πόσον αυτή η εικόνα είναι κοντά σε αυτό που θέλει: Πάντα θέλουμε να παίζουμε καλά και να νικάμε. Δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα αυτό. Ο στόχος είναι να παίζουμε με ενέργεια και με δίψα για νίκη (την ατάκα δίψα για τη νίκη την είπε στα ελληνικά). Καταφέραμε να είμαστε ακριβείς. Σήμερα οι λεπτομέρειες ήταν εναντίον μας σε κάποιες περιπτώσεις.

Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Θα θέλαμε να πάμε με άλλη διαφορά γκολ. Να μας ξυπνήσει αυτό (το 3-1). Να μας κάνει να σκεφτούμε και να πάμε με σοβαρότητα γιατί οι σέρβικες ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές. Να αποφύγουμε τα λάθη.

Τα νέα πρόσωπα και τη ‘χημεία’ της ομάδας: Αυτή είναι η ιδέα. Να ‘χτίσουμε’ την ομάδα. Να παίρνουμε αυτοπεποίθηση. Ήταν δύο που παίζανε πρώτη φορά και κάποιοι ακόμα που παίζανε πρώτη φορά μεταξύ τους.

Θέλουμε να υπάρχει συναισθηματικός έλεγχος. Να μην είμαστε μες στην ευφορία στο καλό ματς αλλά ούτε να… πνιγόμαστε μετά από ένα κακό παιχνίδι.

Ποτέ δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε. Χτίζουμε την ομάδα. Θα χρειαστεί να σταθεροποιηθεί το ρόστερ: είναι μία απαίσια περίοδος αυτή (εννοεί των μεταγραφών) για τον προπονητή διότι πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Θέλουμε να βελτιώσουμε πολλές λεπτομέρειες. Να δουλέψουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Να έχουμε σταθερή νοοτροπία και ψυχολογία. Να μην παρασυρόμαστε. Είναι ξεκάθαρη η ιδέα που έχουμε. Να έχουμε την προσωπικότητα και το στιλ πάντα με σκοπό να νικάμε. Το αποδείξαμε και στην Ευρώπη και στο ματς με το πέναλτι (του Πανσερραϊκού).

Το εάν με τη δική του οπτική το α’ μέρος ήταν το κορυφαίο του Ολυμπιακού για φέτος: Θα μας άρεσε πολύ να είναι όλα τα παιχνίδια έτσι και θα το προσπαθούμε. Δεν είναι εύκολο.

Συμφωνώ μαζί σας πως στο α’ μέρος ήμασταν ολοκληρωμένοι. Και στο β’ μέρος όμως κάναμε καλά πράγματα και χάσαμε ευκαιρίες. Δεν είναι πάντα σίγουρο ότι θα έχεις τέτοια απόδοση διότι παίζει και ο αντίπαλος. Υπάρχει αυτή η ξεκάθαρη ιδέα που έχουμε. Υπάρχουν πράγματα να βελτιώσουμε και που πρέπει να σκεφτούμε. Να είμαστε προσεκτικοί και ανταγωνιστικοί στη Σερβία. Σίγουρα η ομάδα θα προσπαθεί να κάνει ότι και σήμερα. Συμφωνώ μαζί σας για το α’ μέρος αλλά πάντα θα δουλεύουμε.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0