Μαρτίνεθ: «Πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω – Έχουμε μεγάλη πίστη στην ομάδα μας»

Δείτε την εκπομπή μας

Όσα είπε ο Μαρτίνεθ:

Για το αν αποτελεί πρόκληση για εκείνον το ματς και αν ο Ολυμπιακός θέλει να αιφνιδιάσει τη Γουέστ Χαμ: «Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που πάντα θέλει να νικά. Έχουμε έρθει με μεγάλη όρεξη εδώ. Έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να είμαστε εδώ. Είναι πολύ σημαντική βραδιά με αντίπαλο ομάδα της Πρέμιερ. Αύριο θα πρέπει να κάνουμε κάτι παραπάνω από τέλειο ματς για να τα καταφέρουμε. Εάν κάναμε τέλειο ματς στο γήπεδό μας πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω αύριο. Επειδή άκουσα την ερώτηση για τον Ροντινέι μετά το κακό ματς πρωταθλήματος υπήρξε αυτοκριτική.

Είναι μέρος της δουλειάς μας. Συνεχώς υπάρχει αυτό. Είναι μέρος της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθήσουμε για να βελτιωνόμαστε. Πάντα στο επόμενο παιχνίδι θέλουμε να είμαστε βελτιωμένοι. Το περιμένουμε για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν εκπλήξεις και αυτή είναι και η ομορφιά του. Είδαμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ (εκπλήξεις). Είμαστε εδώ με μεγάλο κίνητρο για μία πολύ καλή εμφάνιση. Ακόμα και μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ ο στόχος είναι να συνεχίζουμε. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες των παικτών μας και της ομάδας μας. Έχουμε μεγάλη πίστη στην ομάδα μας».

Για τις μεταπτώσεις της ομάδας: «Πραγματικά είναι ένα από τα λίγα άσχημα παιχνίδια που κάναμε φέτος. Για αυτό νιώθουμε πολύ άσχημα και είμαστε πολύ θυμωμένοι με τον εαυτό μας. Όπως είπαμε και μετά δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Κάναμε πολύ άσχημο παιχνίδι. Το παιχνίδι ήταν μέχρι το 0-2 και μετά το 0-2 σε επίπεδο δύο μερών. Σε δύο σκέλη.

Υπάρχει ένα πρώτο ημίχρονο πολύ ισορροπημένο εάν είχε σκοράρει ο Ποντένσε και εάν δεν είχε ακυρωθεί το γκολ του Ελ Καμπί θα μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι. Είναι μία εξήγηση για το παιχνίδι αλλά είδαμε και το τι δεν κάναμε καλά. Όπως έχω πει είμαι ο πρώτος στις ήττες σε επίπεδο ευθύνης και ο τελευταίος στις νίκες. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος. Το παλέψαμε μέχρι το τέλος. Δεν το παρατήσαμε ακόμα και με παίκτη σε άλλη θέση για να δώσουμε έξτρα επιθετικότητα και για να έχουμε βάθος. Νιώθω περήφανος για την προσπάθεια που έγινε.

Και αυτά τα δύο γκολ που σκοράραμε ποτέ δεν ξέρεις ως το τέλος της χρονιάς – παρότι που έχουμε πληγωθεί – μπορεί να έχουν σημασία. Το πιο σημαντικό είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου και όχι να τα επαναλαμβάνεις. Όπως είπε και ο Ροντινέι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και άσχημες στιγμές. Μεγάλοι αθλητές όπως ο Ναδάλ έγιναν πρωταθλητές μέσα από άσχημες στιγμές. Είναι μία πολύ κακή ήττα αλλά μέσα σε πολλές καλές στιγμές. Ήταν ένα κακό παιχνίδι αλλά η ομάδα δεν είναι ότι δεν είναι σε καλή στιγμή. Εάν θέλετε οποιαδήποτε τακτική ερώτηση είμαι εδώ για να σας απαντήσω ότι θέλετε. Μου αρέσει να μιλάω για ποδόσφαιρο».

Για τη σημασία του αγώνα: «Πραγματικά ήμασταν γεμάτοι προσδοκίες και φιλοδοξίες σε όλα τα παιχνίδια. Πριν από κάθε αγώνα θέλαμε τη νίκη όπως και τώρα. Ξέρουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο και κάτοχο του Conference που πριν τον δικό μας αγώνα είχε σερί με 17 αγώνες χωρίς ήττα. Κάθε ματς είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το επόμενο παιχνίδι πάντα είναι πιο σημαντικό για εμάς».