Γκαστόν Ερνάντεζ: 4 εκατ. ο Ολυμπιακός για τον “καλύτερο στόπερ στην Αργεντινή” – Ζήτησαν 7!

Δείτε την εκπομπή μας

Μια εξαιρετική λύση για την ενίσχυση της αμυντικής του γραμμής έχει βρει ο Ολυμπιακός στην Λατινική Αμερική, δεδομένου ότι βρέθηκε ξανά στο ρεπορτάζ της ομάδας (μετά δηλαδή από το καλοκαιρινό ενδιαφέρον) το όνομα του Γκαστόν Ερνάντεζ.

Ο 25χρονος στόπερ τής Σαν Λορέντζο, που έχει συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024 (άρα από τον Γενάρη θα βρεθεί στην τελευταία χρονιά του στην ομάδα), φαίνεται ότι είναι έτοιμος για να κάνει το άλμα στην καριέρα του και να έρθει στην Ευρώπη.

Πλην του Ολυμπιακού για την περίπτωσή του έχουν δείξει ενδιαφέρον κι άλλες ομάδες, από τα καλά πρωταθλήματα της Ευρώπης, γεγονός που αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας για τους Πειραιώτες. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το ενδιαφέρον από τους Ερυθρόλευκους συνεχίζει να υπάρχει, καθώς το περασμένο καλοκαίρι ο Αντόνιο Κορδόν είχε προσφέρει 4 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να τον αποκτήσει με παρόμοιο ποσό τον Γενάρη; Σε ποιες θέσεις μπορεί να προσφέρει, ποια είναι η αγωνιστική του αξία και με ποιον ποδοσφαιριστή από το ρόστερ του Ολυμπιακού θα μπορούσε να ταιριάξει στην 11άδα. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντούγζος, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή, απάντησε σε όλα.

“Από τα καλύτερα ταλέντα – Πολλά χρήματα για να αποκτηθεί – Δεν θα μπει σε πλειστηριασμό ο Ολυμπιακός”

Γιάννη, πώς σχολιάζεις την περίπτωση του Γκαστόν για τον Ολυμπιακό;

“Είναι πραγματικά πολύ καλή περίπτωση, θεωρείται από τα καλύτερα ταλέντα και τον είχαν ψάξει ομάδες από κορυφαία πρωταθλήματα. Τελείωσε το πρωτάθλημα και κάνουν αγωνιστικό και οικονομικό απολογισμό στην Σαν Λορέντσο. Θεωρώ ότι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν πλειστηριασμό γύρω από αυτόν”.

Ποιο είναι το προφίλ του;

“Είναι 25 ετών, φουλ σεζόν πέρσι και φέτος, θεωρείται από τους καλύτερους στόπερ που βρίσκονται στην Αργεντινή. Η Σαν Λορέντζο θέλει πολλά χρήματα για να τον παραχωρήσει και δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός θα πάει σε πλειστηριασμό”.

“7 εκατ. ευρώ για πώληση – Μπορεί με συνιδιοκτησία – Θυμίζει Μέλμπεργκ”

Τι ποσό μπορεί να ζητήσει για την παραχώρησή του

“Θεωρώ ότι χρειάζεται ποσό κοντά στα 7 εκατ. ευρώ. Εκτός αν βρεθεί κάποια φόρμουλα με συνιδιοκτησίες κ.λπ.”.

Πώς είναι η παρουσία του στο γήπεδο;

“Σαν τον Μέλμπεργκ ως σωματότυπος, αλλά και στο παιχνίδι και πώς παρουσιάζεται στο γήπεδο. Δυναμικός παίκτης”.

“Προσαρμογή ανάλογα τον χαρακτήρα – Και δεξιός μπακ – Δίδυμο με Ρέτσο”

Το γεγονός ότι στα 25 χρόνια του δεν έχει φύγει από Αργεντινή θεωρείς ότι είναι πρόβλημα;

“Είναι στον παίκτη η προσαρμογή, μερικοί παίκτες και λόγω χαρακτήρα πέφτουν στα δύσκολα, άλλοι θέλουν χρόνο συμμετοχής κ.λπ.”.

Μπορεί να δώσει βοήθεια σε άλλη θέση;

“Έχει παίξει και ως δεξιός μπακ, αλλά ουσιαστικά είναι κεντρικός αμυντικός. Θα έπρεπε να έχει δίπλα του παίκτη όπως είναι ο Ρέτσος, που είναι κορυφαίος στον Ολυμπιακό τώρα, θα ήταν δίδυμο που θα τα συνδύαζε όλα”.
sportdog