Γενηδουνιάς: «Να υλοποιήσω όσα ονειρευόμουν από παιδί»

Γενηδουνιάς: «Να υλοποιήσω όσα ονειρευόμουν από παιδί»

Ο Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς ήταν ο κορυφαίος παίκτης στις εσωτερικές διοργανώσεις της υδατοσφαίρισης την περίοδο 2020-21.

Ο διεθνής πολίστας στήριξε την ομάδα του, τον Ολυμπιακό, να κατακτήσει τους εγχώριους τίτλους και να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη, ενώ με την Εθνική ομάδα ήταν πρώτος τον Ιανουάριο στην προκριματική φάση του World League, τρίτος τον Ιούλιο στην τελική φάση της διοργάνωσης, ενώ βοήθησε τα μέγιστα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να προκριθεί τον Φεβρουάριο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο μέσα από το προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ.

Ο Κωνσταντίνος εκτιμά ότι η σημερινή Εθνική ομάδα των ανδρών διαθέτει την ποιότητα και την ωριμότητα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη που αρχίζει σε δυο εβδομάδες.

«Είναι ύψιστη τιμή το να συμμετάσχω με την Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από μικρός – λέει – ονειρευόμουν ένα μετάλλιο σε αυτή την διοργάνωση. Η σημερινή Εθνική ομάδα έχει την δυνατότητα να υλοποιήσει τα όνειρά μου.

Πρέπει όμως να το δείξει μέσα στο νερό. Οι Έλληνες φίλαθλοι πρέπει να είναι βέβαιοι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια. Δεν είμαστε μέσα στα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου αλλά έχουμε αρκετές δυνατότητες».

Πρόσφατα ο Κωνσταντίνος αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίκτης της Α1 κατηγορίας στην ψηφοφορία των συντακτών που ασχολούνται με την υδατοσφαίριση. Αναφερόμενος στο θέμα ο Έλληνας διεθνής τονίζει:

«Αναφορικά με τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μετά από την ψηφοφορία των δημοσιογράφων που ασχολούνται με το άθλημα, θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια. Είναι τιμή μου.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου που με στήριξαν. Το βραβείο αυτό αντικατοπτρίζει την εικόνα της ομάδας. Χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα μπορούσα εγώ να βγω MVP. Σπουδαιότερο από το βραβείο είναι το γεγονός ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο στις φετινές εσωτερικές διοργανώσεις».

Το προφίλ του Κωνσταντίνου μέσα στο νερό είναι (στατιστικά στοιχεία Φώντα Χήτα):

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: 1 (2016, 4 γκολ)

Συμμετοχές: 161, Γκολ: 170

Διακρίσεις: 3ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2015, 3ος World League 2021, 2ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ανδρών 2009, 3ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ανδρών 2011, 2ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων 2010, 2ος Μεσογειακοί Αγώνες 2018, 3ος Μεσογειακοί Αγώνες 2013.

https://www.to10.gr/sport/polo/1672286/genidounias-na-ylopiiso-osa-onirevomoun-apo-pedi/