Ιδού το Nations League των εθνικών ομάδων

606x341_225774

Ιδού το Nations League των εθνικών ομάδων

Και εγένετο… Nations League! Το συνέδριο της UEFA στην Αστάνα, του Καζακστάν, έβγαλε είδηση και αυτή είναι η δημιουργία του Nations League.

Στην ουσία πρόκειται για «επισημοποίηση» των φιλικών αγώνων των εθνικών ομάδων σε μορφή διοργάνωσης, με στόχο τα εμπορικά έσοδα αλλά και την δυνατότητα σε μικρές ομάδες όπως το Σαν Μαρίνο και το Γιβραλτάρ να πάρουν πρόκριση στα τελικά του Euro.

Οι 54 εθνικές ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με τη δυναμικότητά τους, και κάθε κατηγορία θα έχει τέσσερις ομίλους.

«Η ανάπτυξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, απαιτεί όραμα. Αυτός είναι ο λόγος που μελετήσαμε την πιθανότητα μιας νέας διοργάνωσης, του Nations League. Μία διοργάνωση που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, τις προσδοκίες και τα παράπονα που μας εκφράσατε στις συνεδριάσεις μας», τόνισε ο Μισέλ Πλατινί προς τα μέλη της ΟΥΕΦΑ.

Στην κορυφαία κατηγορία ομάδων, οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου θα παίξουν σε final four τον Ιούνιο του 2019 για να αναδειχτεί ο νικητής.

Παράλληλα οι τέσσερις καλύτερες ομάδες κάθε κατηγορίας που δεν θα έχουν εξασφαλίσει πρόκριση στο Euro 2020, θα παίξουν πλέι οφ ώστε τέσσερις εξ αυτών να πάρουν το εισιτήριο.

Τέλος, οι τέσσερις ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό του Final Four της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας θα πάρουν το εισιτήριο για το Μουντιάλ του 2022.

http://gr.euronews.com/2014/03/27/uefa-gives-green-light-to-new-international-competition/

Share and Enjoy !

0Shares
0 0