Το (απλό) μοντέλο διατροφής της Emilia Clarke

Το (απλό) μοντέλο διατροφής της Emilia Clarke

Η Daenerys Targaryen η Θυελογέννητη, Άκαφτη, Μητέρα των Δράκων και Καταλύτρια των αλυσίδων είναι προφανώς γνωστή για το πόσο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ηρωίδα είναι (#teamDaenerys μην τα ξαναλέμε παιδιά) αλλά και για το πόσο μικροσκοπική σιλουέτα έχει.

Η Emilia Clarke που την υποδύεται στη σειρά του HBO είναι εξίσου petite και ενώ γενικότερα δεν χρειάζεται να προπονείται σκληρά για το Game of Thrones, η συμμετοχή της στην ταινία ”Terminator” την ανάγκασε να αλλάξει συνήθειες και να γυμναστεί αρκετά για τις σκηνές μάχης που είχε.

Η γενικότερη φιλοσοφία της Emilia όσον αφορά στη διατροφή της βασίζεται στον James Duigan, δημιουργό της διατροφής ”Clean and lean” και συγγραφέα του βιβλίου ”Clean and lean for life: The cookbook”. Σύμφωνα με το site του Duigan, η ιδέα πίσω από το ”Clean and lean” είναι απλά ένας συνδυασμός ισορροπημένης διατροφής, χωρίς τοξίνες ή παχυντικές τροφές και τακτικής γυμναστικής.

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος σε συνέντευξή του η προσέγγιση της Emilia στο θέμα διατροφή είναι απλή. ”Να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου, αληθινά και πραγματικά σε ό,τι και αν κάνεις, είτε μιλάμε για το φαγητό είτε για το πώς κινείσαι, τόσο απλά. Δεν υπάρχει το κόψε αυτό ή φάε αυτό, όσο διαφορετικοί είμαστε εξωτερικά άλλο τόσο είμαστε και εσωτερικά. Ουσιαστικά σημασία έχει να βρεις τι ταιριάζει στον εαυτό σου” λέει χαρακτηριστικά ενώ σημειώνει πως αυτό που τον νοιάζει κυρίως όταν έχει πελάτη κάποιον ηθοποιό που χρειάζεται να χάσει ή πάρει κιλά για κάποιο ρόλο, είναι η υγεία του, τονίζοντας πως οποιαδήποτε δραματική αλλαγή ξεκινάει πρώτα από τον τρόπο σκέψης του καθενός.

Ποιο είναι το απόλυτο διατροφικό tip κατά την άποψή του; Ότι οι δίαιτες δεν δουλεύουν! ”Για να δουλέψει όντως κάτι χρειάζεται να έχει πρακτική εφαρμογή και να είναι ευχάριστο. Συναντώ πολλούς ανθρώπους που κάνουν δίαιτες και καταλήγουν με παραπάνω κιλά γιατί η στέρηση επιδρά τόσο στο μυαλό όσο και στο μεταβολισμό τους”.

Κεντρική φωτογραφία: Richard Shotwell/Invision/AP

Διαβάστε ακόμα στο Ladylike