Τα σωστά βήματα για ένα άψογο smokey eye look

Τα σωστά βήματα για ένα άψογο smokey eye look

Το smokey μακιγιάζ είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα των γυναικών.

Είναι πάντα σαγηνευτικό και με τις ανάλογες προσαρμογές μπορεί να στηρίξει μία πρωινή αλλά και μία πιο επίσημη, βραδινή σου εμφάνιση. Γι’ αυτό δεν νοείται να μην ξέρεις τα σωστά βήματα για να έχεις ένα άψογο smokey eye look.

Πέρα από τεχνικές και εναλλακτικές, νέα και παλιά προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί μόνο για να κάνουν πιο εύκολο το smokey eye look πρέπει να ξέρεις τα βασικά. Ας ξεκινήσουμε με τα basic steps για το σωστό smokey eye makeup.

Step #1

Διάλεξε τη σωστή χρωματική παλέτα και φρόντισε να έχει bronze αποχρώσεις που θα φωτίσουν το βλέμμα σου. Οι γήινες αποχρώσεις είναι πάντα πιο εύκολες να φορεθούν όλες τις ώρες της ημέρας.

Step #2

Προετοίμασε τα μάτια σου με μία ενυδατική κρέμα που θα απλώσεις γύρω από το κόκκαλο του ματιού. Αφού απορροφηθεί πέρασε ένα eye primer που θα βοηθήσει το μακιγιάζ σου να στρώσει καλύτερα και να κρατήσει περισσότερο.

Step #3

Ήρθε η ώρα να κάνεις τη γραμμή. Για μεγαλύτερη ευκολία και για τις αρχάριες σε αυτό το είδους μακιγιάζ ένα μαλακό καφέ ή μαύρο μολύβι είναι ιδανικό για να ξεκινήσεις από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία τη γραμμή και όσο πιο κοντά στις ρίζες των βλεφαρίδων μπορείς. Μην σε ανησυχήσει αν η γραμμή δεν είναι απόλυτα ίσια αφού αργότερα θα διορθωθεί.

Step #4

Μία σκιά σε καφέ-bronze απόχρωση κι ίσως με λίγο shimmer έχει σειρά. Ξεκίνησε να την απλώνεις από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία, όπως έκανες και με το μολύβι.

Step #5

Τώρα πρέπει να κάνεις το σωστό blending για να έχεις το smudgy αποτέλεσμα στα μάτια σου. Πάρε ένα μικρό πινέλο με διαγώνιο τελείωμα και ξεκίνα να ανακατεύεις το μολύβι με τη σκιά.

Step #6

Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ με αρκετές δόσεις mascara. Μην ξεχάσεις τις κάτω βλεφαρίδες.

Step #7

Μην ξεχάσεις να ισορροπήσεις το μακιγιάζ σου με ένα ρουζ και ένα lipstick σε επίσης natural pink ή peachy αποχρώσεις.

My tip: Με ένα μικρό πινελάκι (όπως αυτό που βάζεις eyeliner) άπλωσε λίγη από τη σκιά που χρησιμοποιήσιμες στη γραμμή των κάτω βλεφάρων σου για πιο dramatic look πριν το mascara.